torstai 23. lokakuuta 2014

Ajakaa varovasti


Edellisestä elokuvasta selvitty ja tässä seuraava.
Drive elokuva vuodelta 2011 http://www.imdb.com/title/tt0780504/?ref_=nm_knf_i3

Yhdistävänä tekijänä tässä on Ron Perlman.

Toivottavasti ette saa painajaisia väkivallasta.

T.Tampere

9 kommenttia:

  1. Voi voi voi...näyttelijä jota en välittäisi tuijottaa ollenkaan :/ Mutta itse elokuva näkyy saaneen hyvät pisteet IMDB:stä, joten pyrin avoimeen asenteeseen...mutta jestas toi naama....taidan nähdä painajaisia siitä. Enkä niinkään mahdollisesta väkivallasta.

    VastaaPoista
  2. Jaahas, tämähän on jo leffa nro 30. Tämä olikin muistaakseni hyvä pätkä.

    VastaaPoista
  3. 30. jo...iskeeköhän blogiimme kolmenkympin kriisi?

    VastaaPoista
  4. Vakava ja iloton. Ne on mielessä päällimmäisenä leffan loputtua. Jopa hurjat ajokohtaukset, hellät perhehetket ja raa'at väkivaltaisuudet tapahtui ilman adrenaliinia tai suuria tunteita. Katsojalle ei tarjottu oikeastaan hymyn hetkiä, jännityksen fiilistä tai muuta tavallista leffakokemukseen liittyvää.

    Tämä pätkä olikin epätavallinen ja siinä mielessä miellytti minua jollalin muotoa. Ja toisaalta ei. Jäin ehkä roikkumaan puoleen väliin osaamatta sanoa pidinkö siitä vai en. Erikoisuudesta kuitenkin pisteitä.

    Ryan Gosling ei ärsyttänyt yhtä paljon kuin aiemmassa hänen leffasa, jonka näin. Hahmon eleet olivat niin pieniä ja jälleen, vakavia, että se ei herättänyt paljoa mitään. Välillä tuli fiilis, että kuski on hieman yksinkertainen. Ehkä sekin jäi katsojien omaan mielikuvitukseen päätellä mikä mies se on.

    Ajohetkistä muistan nätit ajohanskat.

    Musiikki oli erikoinen ja aika vahvasti mukana. Välillä eleettömät puheet lähes hukkuivat musiikin alle.

    Annan leffalle 3 keltaista skorpionia.

    VastaaPoista
  5. Leffa katsottu maapadollakin, vaikka vähän viime tinkaan meinasi jäädä.

    Kyseessähän on hyvä elokuva.
    Hillittyä kuvausta ja näyttelemistä. Sanoisin jopa, että apaattista. Musiikkikin tuki tätä hienosti, siitäkin kaikki mahtipontisuus loisti poissaolollaan. Apaattisuus oli mielenkiintoista, koska kyseessä on kuitenkin autoista ja ajamisesta kertova elokuva takaa-ajoineen kaikkineen.
    Itse pidän Goslingista paljonkin. Varsinkin tässä elokuvassa osaa olla ilmeetön taitavasti. Hieman hymyä naapureiden seurassa ja pari raivonpurkausta, muuten varsinainen kivikasvo. Samaten Carey Mulliganin roolityö oli hienoa. Päähenkilöt eivät montaakaan riviä keskenään vaihtaneet vaikka olivatkin paljon yhdessä. Kuulemma käsikirjoituksessa oli paljon enemmän repliikkejä varattuna heidän yhteisiin kohtauksiin.
    Brian Cranstonista on tullut oma suosikkini tässä lähiaikoina erään tietyn sarjan ansiosta ja hyvin hän toimi tässäkin miehenä, jolla vain oli aina huono tuuri. Ron Perlmanin roolityö juutalaisena, joka halusi olla italialainen gangsteri oli myös loistava.
    Väkivalta elokuvassa oli ultraväkivaltaista, jopa gorea. Väkivallan raakuutta vielä lisäsi kontrasti muun elokuvan hillityneisyyteen.

    Ryan Goslingille vielä pisteet siitä, että oli kuulemma valmistautunut rooliinsa restauroimalla itse elokuvassa ajamansa Chevy Malibun.
    Komeasta Mustangista tulee tietysti vielä lisää pistetitä.

    Hanna-Mari: *** 1/2
    Juha: ****

    VastaaPoista
  6. Aja!

    Ajoelokuva ilman ajoa. Katsoin tämän n. vuosi sitten ensimmäisen kerran. Silloin elokuvaa aloittaessani, valmistauduin näkemään koko lailla autokaahauspläjäyksen. Sitähän tämä ei millään muotoa ole. Elokuva alkaa sellaisella, ja ainoastaan lopussa voidaan jonkunlaisesta kisaamisesta puhua. Muuten elokuva oli muualla kuin ratin takana.

    Juoni on sinänsä tuttu - hiljainen muukalainen astuu naisen ja tämän jälkikasvun elämään, kiintyen heihin ja tukien keinoja kaihtamatta (vrt. esim. 3 Oscarin voittaja Jean-Claude Van Damme - Nowhere to run). Siinähän sitten tapellaan ja räiskitään. Viihdyttävää se olikin.

    Musiikista joku jo ehti kehun antaa, joten toistoksi menee. Pidin itsekin siitä. Välillä tuli tosin tunne, että soundtrack ei ihan kokonaisuudessaan elokuvaan istu. Kokeileva luonne ajoittain harhautuu.

    Siinä missä osa elokuvaringistä ihannoi ja palvoo yhtä kohdetta, tuli maapadolta hehkutusta usealle eri näyttelijälle. Oikein yökötti se ylistys.

    Antaisin kolme ja puoli tähteä, mutta jostain selvitin, että Ryan Gosling oli restauroinut itse ajamansa Chevy Malibun. Olisi kannattanut jättää työ ammattilaisille, - 0,5 tähteä.

    Tämä saa minulta 3 tähteä. Nowhere to Run sen sijaan saa 4.

    VastaaPoista
  7. No niin. Taas samat madot hidastelee. Ja uskaltakaakin vedota siihen, että teillä olisi muutakin elämää. Ei teillä ole mitään.

    VastaaPoista
  8. Hieno elokuva. Erinomainen jopa.
    Läpi elokuvan jatkuva viipyileva tunnelma actionista huolimatta. Pääosapari ihan huippulahjakas. Musiikki yksi parhaista elokuvamusiikeista. Kuvaus sopivan taiteellista. Raaka väkivaltakin saatu kuvattua hienosti.
    Annan 5 tähteä!

    VastaaPoista
  9. Jälleen muistan miksi en kauheasti tykkää katsoa enää draamoja. Niissä tapahtumat kulkevat aivan liian hitaasti minun makuuni. Ilman satunnaisia ajelupätkiä ja hymyn suupieleen nostattavaa väkivaltaa leffan olisi voinut vaikka kuunnella. Leffa saakoon 2.5 pinnaa, koska ei sinällään herättänyt suurempia tunteita puoleen eikä toiseen.

    VastaaPoista