maanantai 18. elokuuta 2014

Eeppinen partamies ja paha perse

Hähää... nyt on uuden leffan aika, ja uusi leffalaulu raikaa. Olkoonkin, että kaikki eivät olet edellistä vielä ehtineet katsoa, mutta olen malttamaton :)


Oheinen video on toiminut valitun leffan inspiraationa.
Yhteys: Dorian Kingi

Ja leffa on: Bad Ass

7 kommenttia:

  1. Paha perse katsottu!

    Tästä elokuvasta oli kyllä alkuun melko kaksijakoinen fiilis: Danny Trejosta pidän kovasti. Samaten tuo youtube-pätkä oli hyvä. Ohjaaja Craig Mossin muita töitä selatessani alun innostus elokuvaa kohtaan vaipui kyllä syvyyksiin. Ei mikään varsinainen Hitchcock ole kyseessä.

    Elokuva osoittautui loppujen lopuksi suhteellisen positiiviseksi yllätykseksi. Lähinnä, koska odotukset olivat jo täysin katsontakelvottoman puolella. Danny Trejosta johtuenhan tätä väkisinkin vertasi Macheten seikkailuihin ja niistä ei kyllä voi samana päivänä puhua. Samaten toinen, mikä tästä tuli mieleen tarinan ja tyylin puolesta oli Rutger Hauerin tähdittämä Hobo with a Shotgun. Sillekään tällä pätkällä ei ollut liiemmin jakoa.
    Näyttelijäsuorituksilla ei tässä liiemmin loistettu. Vaikka Trejo onkin loistava yrmyilijä, sopii hän paremmin sivuosiin. Machete tietysti poikkeuksena, mutta siihen vaaditaanki sitten jo Robert Rodriguezin tasoinen elokuvantekijä. Loistavaa Ron Pearlmania olisi toivonut tähän paljon enemmän.
    Minua ei välttämättä harmita vaikka Craig Moss ei enää yhtään elokuvaa tekisikään.

    Vaikka tässä ei nyt liiemmin tullutkaan kehuja löydettyä arvioon, niin oli tämä silti ihan katsottavaa aivotonta toimintaa.

    Juha: **
    Hanna-Mari: **

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Jaahas. Ei ollut juuri suuria odotuksia elokuvan suhteen, mutta parempihan tämä oli kuin pelkäsin.
    Nämä Vietnamissa keitetyt tarinat toki on jo muutamaan kertaan nähty. Onneksi tässä ei asialla liiaksi kikkailtu. Surullisesta tarinasta mäiskinnäksi elokuva muuttuikin toki aika pian.
    Danny T ei ole ehkä näyttelijänä kummoinen, mutta toki tällaiset roolit nyt menevät jotenkuten.
    Muut näyttelijät jäivät kyllä tässä kovinkin utuisiksi.
    Alkuun pelkäsin että tämä näyttäisi enemmän tv-elokuvalta,mutta olihan tuo kuvallisesti ihan siisti.

    Annan 2 tähteä.

    VastaaPoista
  4. Leffa oli näin toisella katsomisella parempi kuin ekalla kerralla.
    Miksi tämmöinen leffa saa mun pöksyt kastumaan:
    Mulla onkin vähän samanlainen suhde Herra Trejoon kuin joillakin on Herra Reynoldsiin edellisessä leffassa.
    Toiseksi mä olen aina tykännyt tämän lajityypin leffoista eli on rauhallinen kaveri jota suututetaan ja jossain vaiheessa kaveri suuttuu ja hakkaa/tappaa kaikki (vrt viimeisin Rambo & Jackie Chanin varhaistuotanto)
    Kolmanneksi Netflixin jenkkipuolelle on ilmestynyt Bad Ass 2: Bad Asses, jossa on mukana Herra 'I'm too old for this shit' Glover, mitä ei voi katsoa ennen kuin alkuperäisen leffan on katsonut uudelleen. Niin kerta.
    Minulta leffa saa 3.5 veriseksi pieksettyä rosvosetää
    Tämän biisin myötä seuraavaksi leffaksi mun listalle nousee BA2
    Kid Frost & Big Tank - I'm A Bad Ass (Bad Ass Sou…: http://youtu.be/rmygQr_hBLM

    VastaaPoista
  5. Fyi! Bad Ass 2: Bad Asses oli parempi kuin ykköne, koska siinä homma vedettiin ihan rehellisesti överiksi ja kuittailu The Expendeblesille oli kirsikka kakun päällä. Neljä kovaa nyrkin iskua

    VastaaPoista
  6. Käsikirjoittaja on varmaan harmitellut nähdessään minkälaista suttua hänen tuotoksestaan tehtiin. Riveillä luettaessa tarina on varmasti viihdyttävämpi kuin huonojen näyttelijöiden kertomana. Ainoa parivaljakko joiden kanssa kemia tuntui pelaavan oli Vega ja poliisi. Jos elokuva olisi näyttänyt pelkästään heidän vuorosanojaan, olisin kaksinkertaistanut pistemäärän.

    Eilen illalla olimme erittäin vaikean päätöksen edessä. Katsommeko elokuvan kokonaan ja kärsimme vain yhden illan vai pilaammeko myös sunnuntain. Kun Vega istui naapurin misun kanssa päivällisellä ja herra otti tulitikkuaskin muistoksi, alkoi myötähäpeä olemaan niin suuri, että minä en voinut elokuvaa jatkaa.

    Jos Trejon tukena olisi ollut edes poliisin tasoisia näyttelijöitä, voisi kerronta mennä paljon sujuvammin. Nyt kokonaisuus oli noloa yritystä. Pidemmittä puheitta, toivon että maarotat vaihtavat pätkän nopeasti jotta saan ajatukset kauaksi tästä.

    Minulla kävi toisin kuin Jukalla; toisella katselukerralla pätkä tuntui paljon pahemmalta.

    Voin antaa vain yhden muistitikun.

    VastaaPoista
  7. Olipa huono elokuva. Olemme tämän kerran aiemmin katsoneet ja muistin silloin odotukset olleen edes jollain tasolla, Trejolla kun on muutama osumakin sattunut uralleen. Mutta niin kuin aiemminkin kommenteissa mainittu, parempihan tämä heepo on sivuosissa.

    Dialogit olivat umpisurkeita ja niin kuin sanottu, eritoten romanttinen illallinen takapihalla oli vaikeaa katseltavaa. Pikkupoika oli myös onneton. Tämän perheen onni ei paljon teennäisempi olisi voinut olla. Elokuva kompasteli dialogien lisäksi useampaan kuoppaan. Alun bussikohtauksen jälkeinen juonihan oli tuhanteen otteeseen nähty. Vietnam veteraani kostaa parhaan ystävänsä (joka toki on pelastanut tämän hengen aikoinaan viidakossa) raa'an surman. Poliisit eivät tietenkään osaa mitään jättäen huomaamatta mm. ruumiin välittömässä läheisyydessä lojuneen viiden kilon kultakorun ja surma-aseen hylsyn. Vegahan nämä äkkää välittömästi ja lähtee ajojahtiin, joka onkin sitten tylsä ja ennalta arvattava.

    Ei niin paljon huonoa ettei jotain hyvääkin. Alku, jossa kerrottiin Vegan taustaa ennen kuuluisuuttaan oli ihan ok. Lopussa sain myös naurut klanipäiden toistamiseen turpaan ottamisesta. Lisäksi elokuvan nimi on ytimekkyydessään hyvä – Bad ass. Tosin vielä ytimekkäämpi ja samalla kuvaavampi nimi olisi pelkästään Bad.

    Annan kaksi sähköiskua.

    VastaaPoista