perjantai 18. heinäkuuta 2014

Raivoa!!

Nyt on kyse korkeamman johdatuksesta. Tampere tarjosi mainion vampyyrikauhun, jonka uskon kuitenkin olleen vain väline – polun tallaaja seuraavalle elokuvalle. Kenties parhaalle, joka kulttuurikerhoamme on koskettanut.

THE AMITYVILLE HORROR, se aito ja oikea 2005 -versio

Yhdistävä tekijä on Melissa George (Sukunimi lausutaan suomeksi gorg, toim.huom)


11 kommenttia:

  1. Jaaha…tartteeko tätä nyt sitten ollenkaan arvostella, kun Mika on jo valmiiks tähdet kirjannu tunnisteisiin. Toisaalta..kun katselee noita kuvia, niin ehkä…ehkäpä se viisi tähtöstä on ihan sopiva <3

    VastaaPoista
  2. 02.02.2014 olen tämän katsonut viimeksi, joten en ala ihan heti katsomaan uudelleen. Harvinaisen hyvä uudelleen filmatisointina.
    3.5 kummittelevaa ikkunaa näkee hän

    VastaaPoista
  3. Tässähän menettää aivan yöunensa, kun oli jo toinen kauhupätkä putkeen.
    Tämä tosin ei ollut niin hyvä, kuin edellinen.

    Elokuvan suurin ongelmahan on tietenkin se, että se on niin paljon heikompi, kuin loistava alkuperäisversio.
    Ei silti toki ole lähellekään huonoimpia uusintaversioita, mitä maailmassa on tehty.
    Hienoita elokuvassa oli kun George näki näyssä, mitä talon kellarissa on aikoinaan touhuttu.
    Hyväähän tässä on myös se, että elokuvassa alkaa tapahtumaan samoin tein, eikä elokuvasta ole venytetty liian pitkää.

    Näyttelijöistä nostaisin parhaaksi suoritukseksi pikkutytön, jota näyttelee Chloë Grace Moretz. Moretzillehan tämä oli ensimmäinen elokuvarooli. Tämän jälkeen onkin sitten kertynyt jo kunnioitettava määrä elokuvia tytön ikään nähden.
    Muut lapset eivät vakuuttaneet. Melissa George (Gorg) hoiti vaimon roolinsa aivan mallikkaasti. Georgea näytellyt Ryan Reynolds ei kyllä ollut yhtä vakuuttava, kuin alkuperäisen James Brolin. Muutenkin Reynolds on aika keskivertonäyttelijä, vaikka tietyt tahot tässäkin piirissä ovat vahvasti eri mieltä.

    Juha: ** 1/2
    Hanna-Mari: ***

    VastaaPoista
  4. Edellisen kommentin voi poistaa. Tähdet ovat näköjään väärin merkitty ja osa tekstistä (eritoten viimeinen lause) on painokelvotonta.

    VastaaPoista
  5. Ymmärtänen eräiden henkilöiden eräistä kommenteista että jos eräs valitsee seuraavaksikin leffaksi Pizzapaikoista ja tytöistä tykkäävän näyttelijän leffan, niin eräs taho on iloinen?

    VastaaPoista
  6. CinemaCon: Male Star of the Year 2011, Fangoria Chainsaw Awards: Best Actor 2011, People's Choice Awards: Favorite Movie Superhero 2012, Teen Choice Awards: Choice Movie Scary Scene 2005, Young Hollywood Awards: Next Generation- Male 2003. Sekä lukuisia ehdokkuuksia…ja sitä paitsi, katsokaa nyt kaveria. Komea vai komea?

    VastaaPoista
  7. Ehdokkuuksia ei lasketa eikä noita epämääräisiä palkintoja 😛

    VastaaPoista
  8. Kyllä oli edelleen katsottuna hyvä elokuva. Tapahtumat lähtivät liikkeelle turhia aikailematta ja niitä tuli tasaiseen tahtiin. Georgen kasvava aggressio ja huonosti nukutut yöt tuli hyvin esille. Minun henkilökohtainen lempparikohtaus on halon hakkuu, kun vanhin poika ystävällisesti auttaa isäntää siinä touhussa.

    En tiedä mihin rooliin Reynolds oli vetänyt itsensä noin kovaan kuntoon, mutta kiva kun ohjaaja huomasi hyödyntää miehen komeutta tässäkin.

    Ainoa mistä en välittänyt, oli vihoviimeinen kuva, kun Jodie seisoo ja tuijottaa kameraan. Mutta se kohtaus ei onneksi liittynyt elokuvan varsinaiseen tarinaan mitenkään. Kai siinä haluttiin ilmaista yleisölle, että edelleen se siellä hengailee.

    Loppu itsessään oli hauska. Veneretkethän ovat muutenkin mukavia.

    Neljä kirjainmagneettia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pisteiksi vielä puolikas magneetti, joka oli tipahtanut lattialle.

      Poista
  9. Hei,

    taas tuli koettua samat hyytävät fiilikset, kuin niin monta kertaa aikaisemmin. Elokuva on edelleen mahtava. Pahuus ja raivo ovat hyvin läsnä. R.R. välitti vihansa kotisohvalle erittäin vakuuttavasti (Ei häntä turhaan useissa arvostetuissa julkaisuissa nosteta yhdeksi aikamme suurimmista näyttelijöistä). Muukin perhe pelkäsi uskottavasti. En keksi mitään huonoa sanottavaa.

    * * * * *

    VastaaPoista
  10. Kylläpä kesti,mutta sainpas katsottua. Olen elokuvan nähnytkin ainakin muutamaan otteeseen ja muistin aivan oikein.Erittäin hyvä kauhupätkä.
    Tarina elouvan taustalla on aika kammottava ja uskoisinkin,että Kristiinassa vastaavia taloja on useampiakin. Mikä muu voi selittää Kapriot ja Alenit?

    Elokuva alkoi pelottavasti ja piinaava tunnelmahan kasvoi mukavasti elokuvan loppua kohden.
    Näyttelijät oli mielestäni valittu hyvin.
    Lastenhoitaja taisi elokuvassa saada aika pahan shokin itselleen.

    Onkohan kyseinen talo vielä olemassa?

    Annan 4 tähteä!

    VastaaPoista