keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kovaa karkkia!

Kuukauden elokuvaksi valikoitui tällä kertaa Hard Candy (2005) http://www.imdb.com/title/tt0424136/?ref_=nv_sr_1


Itselläni ei elokuvasta ole mitään tietoa, mutta juoni vaikutti mielenkiintoiselta.
Pääosassa tässä on Patrick Wilson, joka oli viime elokuvassamme Lynch.
Toisessa pääosassa lahjakas nuori nainen Ellen Page.
Ohjauksesta vastaa David Slade, joka on siinä mielessä mielenkiintoinen kaveri, että hän on tämän lisäksi ohjannut vain kaksi pitkää elokuvaa. Toinen on ihan ok vampyyripätkä 30 päivää kaamosta ja toinen on sitten Twilight-elokuva.

Jännätään tämä siis tässä alkukesän aikana.

9 kommenttia:

  1. Harvoin ohjaajat saavat käsiin leffan, jonka menestys on etukäteen taattu...että siinä mielessä ei David Slade varmaan mikään tyhmä oo XD Kyllä mäki voisin tollaseen teinileffaan nimeni vetää, jos siitä kivat taskurahat sais :O

    Mutta kiva kattoo tämä leffa..sitte jossain välin. Täytyy vaan karkkipussi ostaa ennen ku sen laittaa pyörimään.

    VastaaPoista
  2. Tuijottelin tuota annettujen tähtien saraketta ja huomasin, että Excaliburia huonommin oli pärjännyt ainoastaan Steel sekä Nothing But Trouble :O

    VastaaPoista
  3. Eli kolmesta huonoimmasta kaksi on Risukon valintoja :P

    VastaaPoista
  4. Olinko eka?
    Logo Lehmä

    Leffahan oli mun makuun aivan liian raskas ja sen olisi voinut oikeastaan 'katsoa' kuuntelemalla. Alkuun ajattelin, ettei tässä leffassa ole mitään mistä tykkään, mutta kyllä sieltä jotain hauskoja asioita bongasin. Siistä leffa saa minulta kaksi (2) pomppivaa palleroa

    VastaaPoista
  5. Siinäpä kova pala purtavaksi. Alkuosio lähti pettymyksellä liikkeelle, sillä etenkin kuvaustyyli ärsytti. Pelkkiä lähiotoksia henkilöiden kasvoista ei toimi välttämättä koko elokuvan aikana. Ruumiinkieli kun noin selkeillä henkilöhahmoilla puhuisi yhtä paljon kuin kasvojen ilmeet.
    Ydintarina tosin alkoi heti, joka olikin hyvä. Katselunautinnon pelastukseksi elokuva parani huomattavasti loppua kohden ja tietyissä kohtauksissa kyseinen kuvaustyyli sopi erittäin hyvin.

    Herra ja tytteli vetivät hyvin roolinsa, mutta silti elokuvaan en päässyt täysin sisälle. Tunsin olevani koko ajan sivustakatsoja, ehkä omaksi onnekseni, enkä joutunut kiemurtelemaan jännityksestä. Asenteeni oli - tapahtui mitä tapahtui, se on ihan ok.
    Kivan selkeät henkilöhahmot, miehen erilaiset olotilat sekä lopun hieno silhuetti ansaitsevat kaksi partiotyttökeksiä.

    VastaaPoista
  6. Sellaisia namuja. Taitaa olla tämän elokuvakerhon synkimpiä aiheita omaava pätkä. Siksi olikin mukava huomata, että elokuvasta kehkeytyi kosto -pätkä, jossa peto ajetaan ansaan.

    Elokuva hoidettiin lähes loppuun saakka parilla näyttelijällä, jotka kummatkin osasivat hommansa. Wilson veti rooinsa uskottavasti, niin myös E.Page. Jopa niin hyvin, että välillä teinitytön nokkeluus alkoi suorastaan ärsyttää. Ehkä syynä on kateus - tuossa iässä itse en tainnut vielä osata edes lukea saati punoa katalia juonia. Olikin metkaa, että elokuvan lopussa tytteli sekoili sanoissaan, kun naapurin mamma tuli keksien kanssa ovelle. Tästä hän sai osakseen ivaa myös köysissä roikkuvalta mieheltä.

    Taas kerran, odotuksia ei juuri ollut. Elokuvan juoni oli toimiva ja Pagen mielikuvitukselliset keinot toimivat nekin. Ei tässä kuitenkaan sen suurempia tunnevyöryjä tullut koettua. Sen vuoksi 2.5 tähteä.

    VastaaPoista
  7. Oli kyllä aihieeltaan melkoisen rankka pätkä. Mutta kyllä hyvä pätkä.
    Itsehän pidin kovastikkin juuri tuosta kuvastyylistä. Toimi mielestäni oikeinkin hyvin. Lisäksi erittäin niukasti käytetty musiikki toimi mainiosti. Esimerkkinä tästä automatka kahvilasta pääkallopaikalle.
    Näyttelijöille tietysti tästä leffasta tietysti kuuluu kovimmat pisteet. Erittäin vakuuttavia olivat molemmat. Ellen Page varsinkin vaakuuttaa kyllä jo tässä. Pari vuotta myöhemmin tulleessa Junossahan hän oli sitten jo aivan omaa luokkaansa. Myös Patrick Wilson tekee hahmostaan erittäin inhimillisen, mikä tekee hahmosta paljon hankalamman, koska yleensä moiset kaverit haluaa käsitellä pelkkinä hirviöinä.
    Ennen kaikkea elokuva on hieno osoitus siitä, että 18 päivässä ja alle miljoonallakin saadaan hienoja elokuvia, kunhan vaan tarina on hyvä ja osaavat ihmiset asialla.

    Juha: *** 1/2
    H-M: *** 1/2

    VastaaPoista
  8. Viimeinkin aan tämän arvostelun tänne kirjoitettua!
    On jo pidemmän aikaa ( ennen siis tätä leffablogiakin ) pitänyt katsoa tämä kyseinen leffa.
    Odotin ehkä vähän enemmän.
    Kuvaustyyli oli jokseenkin ärsyttävä. Ei kuitenkaan niin ärsyttävä,kuin Ellenkin esittämä likka. Raivostuttavan mukavanha ja kaikesta kaiken tietävä. Toivoin,että elokuva kehittyy hänelle kohtalokkaaseen suuntaan. Valitettavasti näin ei käynyt. Siitä miinusta.
    Juoni oli kyllä mielestäni hyvä. Loppuratkaisu oli mainio. Wilson näytteli roolinsa hyvin.

    Pienoinen pettymys,mutta toisaalta ei kyllä ollut kopiokaan mistään muusta elokuvasta
    Annan kolme tähteä.

    VastaaPoista