maanantai 8. heinäkuuta 2013

Knalli, keppi ja viikset




Seuraava elokuvamme on Chaplin vuodelta 1992. Yhdistävänä tekijänä tähän elokuvaan on edellisessä Manselia näytellyt Ken Magee.

Tämä on elokuva, jonka olen aina halunnut katsoa, mutta jostain syystä vain jäänyt katsomatta.
Nyt on aika korjata tämä ja vedän teidät mukanani.

Tämähän oli Robert Downey Juniorin läpimurtopätkä ja hänet huomioitiin myös oscar-ehdokkuudella roolistaan. Ehdokkuudet elokuva sai myös musiikista ja lavastuksesta.

Itse pidän kovasti elämänkerroista, sekä elokuvina että kirjoina, joten odotan tältäkin paljon.

Toivotaan vesisadetta, että voimme hyvällä omalla tunnolla katsoa tämän elokuvan näin heinäkuussa.

11 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla odotan otollista katseluhetkeä. Sinänsä kiva kun en miehen elämästä tiedä mitään :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä maar sä jotain mun elämästä tiedät. Ja se mitä et tiedä, jääköön suosiolla salaisuudeksi.

    VastaaPoista
  3. Elokuva katsottu. Se oli hyvä.

    Hienosti kuvattu pätkä miehen elämästä. Samalla mukava katsaus elokuvan teon historian alkupäähän.
    Näyttelijäkaarti oli nimekäs ja hyvin valittu. Robert Downeney Jr. teki kyllä loistosuorituksen, mutta hyviä olivat muutkin. Hauskaa oli, että Chaplinin oma tytär näytteli Chaplinin äitiä.
    Lavasteet ja puvustus oli hienosti hoidettu ja vei kyllä kivasti aikamatkalle reilun sadan vuoden päähän.
    Musiikki oli myös erittäin onnistunut.

    Itse tarinasta sen verran, että kyllä miehen elämästä kerrottavaa riittikin, sen verran erikoinen persoona kyseessä oli. Nuorehkot naiset varsinkin tuntuivat olevan varsinainen heikko kohta ja niistäkös skandaaleja saatiin aikaan. Lisäksi FBI:n kommunistivainot hankaloittivat miehen elämää kovasti.

    Kaiken kaikkiaan hienosti toteutettu elokuva mielenkiintoisesta miehestä.

    H-M: ****
    Juha: ****

    VastaaPoista
  4. Elokuva oli todella Chaplinin näköinen, kun kerronnassa hyödynnettiin Chaplinmaista kuvausta, mm. kohtaus, jossa Chaplin kumppaneineen pakoili hotellista filmien kera ja poliisit jahtasivat heitä. Hupaisaa.

    Pidin pätkästä paljon, vaikkakin se keskittyi hänen uraansa eikä niinkään henkilökohtaiseen elämään. Ehkäpä kun Chaplin ei tainnut panostaa paljoa perhe-elämään :) Odotin kuitenkin enemmän kerrontaa lapsista ja vaimoista, mutta erittäin mielenkiintoista oli seurata urakehitystäkin.

    Rober Downey Juniori teki loistavan työn ja muitakin hauskoja yllätyksiä näyttelijäkaartissa esiintyi. Elokuvassa oli myös loistava puvustus.

    Pätkästä antaisin muuten kolme ja puoli pistettä, mutta lisään puoli pistettä joukkoon miesten komeista uima-asuista. Voih kun nykyäänkin nykymiehet pullistelisivat sellaiset yllään, kun naiset istuisi lähes täysin pukeutuneina aurinkovarjojen alla. Se vasta olisi elämää.

    Eipä muuta lisäkommentoitavaa kuin:

    You are my honey, honeysuckle,
    I am the bee,
    I’d like to sip the honey sweet
    From those red lips, you see

    VastaaPoista
  5. http://www.youtube.com/watch?v=1D0ZDjHBZ1A

    VastaaPoista
  6. Miksi kirjoitan myöhässä? Siksi, että poikkeuksellisesti katsoimme elokuvan myöhässä. Tämän kuittaan sillä, että heinäkuussa olen heinätöissä. Huville ei tällöin ole aikaa.

    Chaplin ei itselleni ole koskaan edustanut mitään. Lapsuuteeni eivät mykät mustavalkoiset kuuluneet. Suhde ja kosketuspinta viihdetaiteilijaan puuttuvat täysin. Tästä syystä ei ollut tarve odottaa mitään. Chaplinin elämää seuranneet saivat varmasti enemmän elokuvalta kuin minä. Viihteen sijaan koin tämän opetusvideona. Tiedän nyt Charlien olleen kova naistenmies. Työnsä elokuvien monitaituri hoiti hyvin, ehkä liiankin intohimoisesti, sillä kyseinen piirre oli suurimmista syistä rouva Chaplinien monipäiseen joukkoon. Charlie oli myös rohkea, eikä pelännyt riskien ottamista. Pelottomuus ilmeni valkokankaalle tuoduilla kokeiluilla, joihin 1900-luvun alkupuoli ei ollut valmis.

    Pidin kovasti näyttelijävalinnoista. Robert D. Jr. oli mies paikallaan. Niin kuin mainittu, en ole katsonut Chaplinin komiikkaa elokuvaa tai kahta enempää, joten en ota kantaa, kuinka hyvin rooli oli omaksuttu. Olen kuitenkin aina pitänyt Downeyn suorituksista, eikä tässä tehdä poikkeusta. Oli myös ilo nähdä Kevin Kline, joka ei hänkään ole näyttelijä huonoimmasta päästä. Milla Jovovich oli nuori ja kaunis. Paljon siis hyvää. Liialliselle suitsutukselle ei silti ole varaa. Elämänkerta toimii parhaiten, jos keskiössä oleva henkilö on entuudestaan tuttu ja kiinnostava. Minulle ei ollut. Elokuva oli muutenkin paikoin hieman pliisu. Se ei herättänyt tarvetta tutustua laajemmin Chaplinin tuotantantoon. Sääli, kyseessä kun kuitenkin on yksi suurimmista amerikkalaisen komedian pioneereista.

    Kolme tähteä.

    VastaaPoista
  7. Pitkä oli leffa, kun sen katsomiseen meni kolme päivää ja kolme yötä. Oikein mitään ei jäänyt käteen. Ei negatiivisessa kuin positiivisessakaan mielessä. Mun mielestä leffan parasta antia oli lopun tekstit missä kerrottiin vähän enemmän tästä nerosta.
    Se, etten leffasta saanut oikein mitään irti johtuu pitkälti siitä, että katsoin leffan pätkissä (ja jonkun mielestä kuulemma kuorsasinkin kesken kaiken).
    Tai no jäihän tästä jotain käteen, pitää pistää katsottavien listalle ainakin ne legendaaritset Chaplin leffat.
    Keskinkertaiselle leffalle, keskinkertaiset pisteet eli 2.5 knallia.

    Loppusanat: Nääsville, do your worst for the next flick ;)

    VastaaPoista
  8. No niin! Viimeinkin sain katsottua loppuun. Osa elokuvastahan tuli katsottua jo Kristiinassa,mutta silloin nukkumatti päätti säästää osan leffasta myöhäisemään ajankohtaan.

    Chaplin on mielestäni ollut aika mielenkiinnoton,mutta täytyy sanoa mielipiteen nyt jonkinverran muuttuneen. Tiedä vaikka katsoisin herran jonkun elokuvan oikein.

    Elokuva oli pitkä,mutta ei kuitenkaan liian pitkä. Tapahtumaa oli paljon ja jotenkin olisi voinut vielä enemmän avioliitoista ja lapsista kerrontaa. Toki sitten leffa olisi ehkä kestänyt pati tuntia pidempään ottaen huomioon mukuloiden määrän.
    Hauskaa tosiaan oli,että Chaplinin tytär näytteli tässä. Siitä pisteitä.

    RDJ oli nappivalinta rooliin,vaikka ei yleensä olekaan suuria suosikkejani. Oli kyllä mahtavasti sisäistänyt esitettävän roolin!
    Muissa osissa ja sivurooleissa oli myös mahtavia valintoja. Roolittajalle taputuksia.

    En oikein tiennyt Chaplinista paljoakaan, nyt tiedän.
    Annan 3, 5 tähteä!

    Huomenna sunnuntaina uusi leffa. Toivottavasti kaikkia jo jännittää?

    VastaaPoista
  9. Kello on jo sunnuntai, missä uusi leffa jonka katsomista voi vetkutella ;)

    VastaaPoista