sunnuntai 18. elokuuta 2013

Suuria Valintoja




Laatuelokuva Chaplin nähty ja seuraavaksi jatkamme ehkä asteen vakavammissa tunnelmissa.
Uusi kuukauden elokuva on SOFIEN VALINTA (Sophie´s choice ) vuodelta 1982
Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan jonka on kirjoittanut William Styron. 

Elokuvan on ohjannut maineikas Alan. J Pakula.

Kevin Kline on tässä linkkinä edelliseen elokuvaan.
Pääosaa hänen lisäkseen näyttelee Meryl Streep (joka kuvassa ei ole ehkä kaikkein hehkeimmillään)

Nautinnollisia elokuvahetkiä!
t.Esa ja Ava

12 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla katson elokuvan, jossa Kevin Kline vetää vakavaa roolia...sellaista kun en ole vielä nähnyt. Ja Meryl Streepista minulla on vahvat odotukset :)

    Eli Esalla ja Avalla hyvä valinta, kun valitsivat tämän valinnan.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiinnosta haluan tietää, onko kukaan nähny tätä aiemmin? Mä en ainakaan ole :)

    VastaaPoista
  3. Mä olen nähnyt tämän vuosia sitten. Ei kyllä juuri muuta muistikuvaa kuin Meryl Streep.

    VastaaPoista
  4. Ei ole maarotatkaan nähneet. Innolla kyllä odotan, koska olisihan tämä pitänyt jo nähdä.

    VastaaPoista
  5. Raju tarina ja raju valinta :| Ei käynyt Sophieta kateeksi. Mielenkiintoni heräsi niin paljon tarinan osalta, että päätin suunnata kirjastoon etsimään tuon kirjan. Uskonkin, että kirja on elokuvaa antoisampi, sillä elokuva ei käynnistynyt mielestäni tarpeeksi hyvin.

    Elokuvan tapahtumat saivat huomioni vasta puolessa välin, kun alkupuoli edistyi laahavasti ja vailla tunnelmaa. Itselleni tunnelman kadottajina toimivat tunnelmamusiikin uupuminen sekä kohtausten pitkä ja yksinkertainen kuvakulma. Ainakin kuvausmiehellä on ollut helppo homma seisoa liikkumatta kameran takana samassa kuvakulmassa ilman etäisyysvaihteluita. Näiden pitkien ja samankaltaisten keskustelukohtausten vuoksi vaikutti siltä, että kirja olisi luettu noiden näyttelijöiden kautta eikä tehty elokuvamaisiksi kohtauksiksi.

    Näyttelijöistä sitä vastoin ei ole pahaa sanottavaa. Streep ei suotta ole yksi arvostetuimmista naisnäyttelijöistä. Aivan upeaa työtä häneltä. Muut näyttelijät toivat myös hyvin taitonsa esille. Kunpa vain heitä olisi hyödynnetty vielä paremmin. Huokaus.

    Tarina oli hyvä, mutta elokuva ei sen siivin minulta pisteitä saa, ne pisteet menevät todennäköisesti kirjalle :) Molemmat pisteeni valikoituu näyttelijöille.

    Elikäs, Valintatalon valikoimista valitsen 2 tähteä.

    VastaaPoista
  6. Voi voi...olis kiva kattoa jotain elokuvaa...vaikka jotain seuraavaa leffarinkileffaa....huokaus....

    VastaaPoista
  7. Sofien valinta oli Esan valinta. Niin kuin Minde sanoi, elokuva käynnistyi hieman tahmeasti. Tiesin entuudestaan, mistä tarinassa on kyse, mutta puoleen väliin jouduttiin odottaamaan, kunnes mielenkiinto heräsi.

    Näyttelijät olivat mahtavia, vaikka hieman haastavaa olikin ottaa todesta herra Ally McBealia. Kline on aina kova, mutta suurimmat aplodit osoitetaan Streepille, joka veti niin uskottavasti aksentteineen kaikkineen.

    Elokuva oli teemaltaan raskas. Kun kerronta oli verkkainen ja filmi pitkä, teki välillä mieli pitää tauko jos toinenkin. Ja niinhän me pidimmekin. Ensimmäinen puolisko katsottiin useammassa osassa, loppupuoli nopeammin. Jos fiilis olisi herännyt alkumetreillä ja pitänyt otteessaan lopun tapaan, tähtiä saattaisi tulla enemmän. Nyt niitä tuikkii syksyisellä taivaalla kolme kappaletta.

    VastaaPoista
  8. No niin madot. Keskiviikkona tulee uusi kuva linjoille.

    VastaaPoista
  9. Hei!

    Me maarotat pidimme Sofien valinnasta. Olemme pahoillamme, että sen katsominen kesti näin kauan. Lupaamme parantaa tapamme.

    Elokuvassa oli tietysti parasta Meryl Streepin uskomaton suoritus. En usko, että esimerkiksi Barbra Streisand tai Ursula Anderss olisivat ikinä pystynyt vastaavaan, heitä kun myös muiden muassa rooliin harkittiin. Käsittämättömän hienosti kyllä puhui huonoa englantia, myös puola ja saksa menivät minuun täydestä, mutta niistä en ehkä ole oikea mies antamaan virallisia lausuntoja. Tuo julma "valinta"-kohtaus purkitettiin kuulemma ensimmäisellä otolla, koska oli Merylille näyteltynäkin liian raskas kohtaus uudelleen kuvattavaksi.
    Kevin Klinekin tekee loistavan roolin tässä ja arvoa lisää vielä se, että tämä oli herran ensimmäinen teatterilevitykseen tullut elokuvasuoritus.
    Peter MacNicolikin hoiti hommansa ilman moitteita.

    Itse pidin paljonkin muutamista kuvausjutuista. Esimerkiksi, kun Sophie kertoo ensimmäistä kertaa leireilystään ja hänen kasvonsa ovat kuvattu ikkunan takaa.
    Maskeerausta ja muuta väkeä pitää kyllä myös kehua. Sen verran hienosti Sophie muuttui eri elämäntilanteissa.

    Juha: ***1/2
    H-M: ****

    VastaaPoista
  10. Heh, leireily. Tulee enemmän mieleen joku hupaisa partiolaisten tempaus :)

    VastaaPoista
  11. No niiiin! Aikaansaamattomuuteni ja tietotekniikan typeryyden takia sain elokuvan vasta nyt katsottua.
    Olihan se hyvä. Ja surullisen raskas.

    Itse pidin siitä,että alku oli vähän hidas ja vasta lopussa alkoi juni avautua enemmän. Hahmoihin pääsi tutustumaan vähän paremmin.

    Kline oli mainio. Samoin Peter MacNicolikin. Mielestäni elokuva oli kuitenkin Meryl Streepin. Ei suotta palkittu näyttelijätär.
    Murteet ja eleet ja eri kohtauksiin eläytyminen. Ei ihan Salkkarin näyttelijöiltä onnistuisi.

    Aika surullisesi Sophien tarina alkoi avautua. Ja surullisesti päättyikin. Aika annokset elämän nurjuutta sai osakseen.

    Pidin myös valtavasti maskeerauksesta ja erilaisita kuvakulmista tms... Suuri elokuva!

    4 tähteä!

    VastaaPoista
  12. No niin, minä sain vihdoinkin kahlattua tämän leffan. Tämän tyyliset leffat ei ole koskaan muhun iskeneet ja siksi jo leffan aloittaminen oli niin hankalaa... Minttu voi todistaa, se kitinän määrä mitä mä vuodatin puhelimessa oli varmasti vertaansa vailla ;)

    Mulle leffan parasta antia oli:
    - minä kertoja, josta tuli mieleen Kellopeli Appelsiini :D
    - saksalainen herrasmies joka taitavasti suostutteli Sophien valintaan
    Nämä seikat paljastanevat jotain minunkin luonteesta.

    Ilman tuota Kellopeli Appelisiini 'yhteyttä' ja saksalaista herrasmiestä leffa olisi saanut minut vain yhden hurraa huudon, mutta näiden ansiosta annan runsaat 1,5 kiljaisua

    VastaaPoista