tiistai 4. kesäkuuta 2013

Burt ilman viiksiä ei ole mitään

Edellisestä leffastahan on tehty 2005 remake, jossa hauskana yksityiskohtana Burtin hahmolla on sama pelinumero kuten alkuperäisessäkin leffassa.

Yhdistäväne tekijänä seuraavaan leffaa on: Burt Reynolds, sekä tällä kertaa Mirvan valinta..... leffa on The Best Little Whorehouse in Texas

11 kommenttia:

  1. Jee kivaa! Musikaali! Edellinen musikaali, jonka oon kattonu oli Little Shop of Horrors...miksiköhä 80-luvun musikaalit on pieniä :\

    VastaaPoista
  2. Niin ja hyvä harhautus...osu ja uppos :D

    VastaaPoista
  3. Heheee:D Menin lankaan. Elokuvaa odotan innolla!

    VastaaPoista
  4. Heh, olihan jekutus. Huokasin, kunnes tajusin, että nyt on musikaalin vuoro. Yök.

    VastaaPoista
  5. Viihdyin erittäin hyvin elokuvan parissa, liekö syynä sitten itse leffan vai edesauttoiko siihen myös hyvä seura ja kimppapoppikset. Mene ja tiedä.

    Viiksekäs komistus ja uhkea kaunotar vetivät roolinsa hyvin sekä heidän suhteensa tuntui luonnolliselta hyvän kemian vuoksi. Rakastin myös erikoisia sivuhahmoja,mm. apulaisseriffi Frediä sekä reportteri Melviniä. Mieliinpainuvin kohtaus olikin kun Melvin esitettiin ensi kertaa ja hän puhui valheellisesta mainonnasta ja totuuden tärkeydestä ja samalla kohensi omaa ulkonäköään.

    Elokuvan laulukohtaukset oli hyvin tehty ja koreografiat hauskoja. Taustalla ei ollut liikaa menoa vaan lauluosuudet pysyivät hillittyinä. Joissakin musikaaleissa kun lauluosuudet nostetaan mahtipontisesti esille, aivan kuin katsoja ei muuten tietäisi että jotain erilaista tapahtuu elokuvassa. Tässä pätkässä maanläheinen rallattelu hammasharja suussa toimi erinomaisesti. Tunnelma pysyi siten kerronan ja laulujen aikana yhtenäisenä.

    Pisteitä annan myös aiheesta, joka oli esitetty niin ihanan kepeästi, leikkisästi ja huolettomasti ettei siitä voi synkistellä. Nykyään vastaavaa ei voitaisi tehdä ilman, että elokuva herättäisi negatiivisia tunteita. Itsekään en ruvennut pohtimaan eettisiä epäkohtia, sillä elokuvan tarkoitus oli viihdyttää ja sitä se minulle teki.

    Olen pisteytyksen suhteen yhtä anteliaalla tuulella kuin kanafarmin naiset. Annan 4,5 kellon kilkatusta.

    VastaaPoista
  6. Leffassa riitti laulua, joista osa jäi soi päässäni vielä seuraavana aamunakin :) Olen aina tykännyt tästä leffasta, koska se on kivan iloinen, vaikkakin kanafarmin kohtalo ei ole niin kiva.
    Minttu tuossa mainitsikin, mistä vähän puhuttiin leffan aikana, ettei nykyään tämmmöistä leffaa varmasti saisi edes tehdä. Tai en tiedä, sijaisloukkaantujia olisi paljon.
    Yhden laulun lyriikat kuulin väärin:
    Oikea: "No drinking allowed, we get a nice quiet crowd, plain as it can be "
    Mä kuulin: "No drinking allowed, we get a nice white crowd, plain as it can be "

    Jukka: 3.5 pomppivaa muovipallukkaa
    Mirva: 4

    VastaaPoista
  7. Huikea leffa.
    Näin tämän viimeksi muutama vuosi sitten.
    Burt ja Dolly on molemmat tässä ehdottomasti parhaimmillaan.
    Dollykin näyttää vielä suhteellisen ihmismäiseltä. Toki puskureissa taitaa olla jo täytettä tässäkin aika lailla.

    Hauskasti tehty elokuva bordellin pyörittämisestä.
    Kovasti tykkäsin I will allways love You -kipaleesta. Paremoi kuin Bodyguardissa.

    Hienot värit ja tunnelma muutenkin.

    Annan 3,5 tähteä.

    VastaaPoista
  8. Jaa-a. En tiedä mitä persettä taas tapahtui, mutta eilen kirjoittamani arvio on hävinnyt. Ei ole reilua. Yritän nyt muistaa edes osan kirjoittamastani.

    Pidimme elokuvasta, vaikka musikaalina siihen tuli suhtauduttua aluksi suurella varauksella. Hahmot olivat hyviä. Päätähtien lisäksi Dom DeLuisen näyttelemä Melvin ja Deputy Fred (joka toi minulle mieleen kollegansa Andy Twin Peaksin poliisivoimista) olivat suosikkejamme.

    Lauluista pidin eniten Dollyn ja Burtin duosta elokuvan alkupuolella.
    Esa on siinä oikeassa, että Bodyguard-biisi oli Dollyn laulama parempi, mutta hänellä onkin selvästi laajemmat keuhkot.

    Kaiken kaikkiaan kelpo hyvänmielen leffa.

    Hanna-Mari: ***
    Juha: ***

    VastaaPoista
  9. Jostain syystä bloggeri oli heittänyt tuon aiemman kommentin roskapostiin...ehkä annoitte liian vähäiset pisteet :O No, saatte korvata tapahtuneen postaamalla jonku hyvän elokuvan :)

    VastaaPoista
  10. No toisenhan noista voit nyt poistaa. Minen pysty tai osaa.

    VastaaPoista
  11. Juha on kyllä aika kuula ku samoja asioita jaarittelee useaan otteeseen.

    Elokuva oli musikaaliksi ok. Ennakkoluulot tosin karisivat vasta loppua kohden, alku kun oli aika pirun puuduttavaa. Laulut oli kaikki aika surkeita, mutta onneksi niitä ei ollut liikaa. Tykkäsin huoratalosta. Olisi kiva pistäytyä.

    Antaisin kaksi pistettä, mutta Dollyn hinkit oikeuttavat yhteen lisäpojoon.
    ***

    VastaaPoista