tiistai 7. toukokuuta 2013

Sanokaa Burt, kun haluatte jotain hyvää

Kuukauden elokuva on Luunmurskaajat (The Longest Yard) ja nimenomaan alkuperäinen vuodelta 1974 eikä mikään uudempi versio, jonka tähtikastiin lukeutuvat Adam Sandler ja räppäri Nelly. 

Toinen noista elokuvan versioista voitti Golden Globen ja toinen Teen Choice Awardin. Arvaatteko ikinä kuinka nuo pystit jakautuivat? 

Itse en ole kumpaakaan versiota nähnyt, joten mielenkiinnolla odotan mitä jenkkifutis voi meille tarjota. Yhdistävänä tekijänä on tällä kertaa ohjaaja Robert Aldrich, joka tosiaan on muitakin mielenkiintoisia pätkiä heittänyt tarjolle.

Mutta pidemmittä puheitta, piilottakaa luurankonne kaappeihin sillä tässä tulee Luunmurskaajat!

12 kommenttia:

  1. Hää, molemmat löytyy hyllystä. Burthan on myös molemmissa leffoissa samalla pelinumerolla varuatettuna. Sen huomasin kun muutama vuosi sitten katsoin leffat putkeen.

    VastaaPoista
  2. Sanoksä Jukka, ett sulla on tämän miehen elokuvia hyllyssä: http://www.usmagazine.com/uploads/assets/photo_galleries/hot_pics_galleries/3589-dude-looks-like-a-lady/1287073156_adam-sandler-468.jpg

    Laatusettiä ;)

    VastaaPoista
  3. Loistavaa! Burt on äijä! En ole tätä nähnyt, mutta kyllä kovasti mielelläni sen nyt katson.
    Ps. Hiano kuva.

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Itte tein kuvakäsittelyn ja oon todella ylpeä siitä.

    VastaaPoista
  5. Minttu, kyllä minulla on monta muutakin Rouva Sandlerin leffaa hyllyssäni. On muuten taas hyvä suomennos leffan alkuperäisestä nimestä tähänkin taidepläjäykseen keksitty :)

    VastaaPoista
  6. Äläs ny Jukka...ilman tota suomennosta en ois voinu fiksata noin tyylikästä kuvaa ;)

    VastaaPoista
  7. Viihtyisä sunnuntai-ilta on vietetty hyvän leffan parissa. Leffa oli paljon tylympi tietyltä osin kuin mitä muistin.

    Täysiä pisteitä en valitettavasti voinut antaa tällä kertaa, koska
    - 0,5 sihteerin iso tukka
    - 0,5 Burtin puuttuvat viikset

    Jukka: 4
    Mirva: 3

    Odottakaa kauhulla meidän seuraavaa valintaamme ;)

    VastaaPoista
  8. Huudetaan kaikki yhdessä: "REMAKE, REMAKE, REMAKE" :D

    VastaaPoista
  9. Heti alkuun sanon vain, että amerikkalaisen jalkapallon peliasu ei ainakaan kaikkien miesten yllä ole imarteleva...sitten asiaan. Ja käsittelen juonta, joten lukekaa silmät kiinni mikäli ette ole vielä leffaa katsoneet.

    Loppuhuipennus oli pienoinen pettymys. Siihen taisi vaikuttaa se, että matsin valmistelukohtaukset nosti niin paljon hyvää odotusta asennetta ja lopulta mielenkiintoisia henkilöhahmoja ei hyödynnetty laisinkaan ottelussa. Minne jäi suuremmat luunmurtumiset? Mitä se vaarallinen judovanki teki, innostuiko hän yhtäkkiä pelaamisesta niin paljon ettei halunnutkaan huitoa vartijoita? Mihin se vartijoiden kapteeni hävisi, jotenkin odotin häneltäkin enemmän näyttöä? Ja miksi yhtäkkiä surkeat, väkivaltaiset vangit pelaavat paremmin kuin vartijat ilman mitään ylimääräistä pahoinpitelyä? Ja miksi vartijat, jotka ovat pelanneet lajia, eivät tiedä kuinka kolmen pisteen maali saadaan? No joo, nämä muutamat kysymykset heräsivät loppuottelusta.

    Matsin parasta antia oli jäynä, jonka vangit tekivät samalle vartijalle kahteen kertaan. Lisäksi hyvänä yllätyksenä tuli vankien peliasut. Enemmän tuota asennetta olisin kaivannut!

    Uskon, että en saanut loppukohtauksesta niin paljon irti myöskään sen tähden kun amerikkalainen jalkapallo on minulle hyvinkin vieras laji. Hieman pääsin jyvälle pelistä, mutta lajin pisteytys jäi oudoksi käsitteeksi. Enkä edelleenkään tiedä mikä tarkoitus toistensa päälle hyppäämisellä on. Ihmispino, jee, kaikki mukaan!

    Matsin kuvauskin oli liian sekava ja lyhyenä tehokeinona ruudun jakaminen toimii, mutta nyt sitä innostuttiin käyttämään liian pitkään enkä välillä tajunnut mitä pelin taktikoinnissa tapahtui. Lopputulos näytti siltä, että miehet eivät kypäriensä alta nähneet mitään, niin päättöminä ne kentällä juoksivat.

    Mutta elokuvan alkupuolisko oli viihdyttävä. Pidin, että vankilasta löytyi niin erilaisia ja mielenkiintoisia henkilöhahmoja, mm. sihteeri valtavan tukkansakin kanssa oli mielestäni kiva sivuhenkilö. Vankilanjohtajan asenne toimi loppuun asti ja hänen kiukkuinen asenne vikassa kohtauksessa herätti vielä pientä jännitystä. Alkupuoliskon ansiosta pätkä saa puolikkaan jaardin, eli 2,5 ruohotuppua.

    VastaaPoista
  10. The Longest yard - indeed.

    En ole ikänä jaksanut ymmärtää jenkkien makua. Baseball on heillä suosituin laji, täällä vastaava karikkapallo ei saa kuin juntit liikkeelle (hauska laji silti pelata). Amerikkalainen futis, joka on heillä tilastojen mukaan toiseksi seuratuin joukkuepeli, on saanut jalansijaa myös meillä, mutta katsomoiden tuolirivit heijastavat aurinkoa ilman istujia. Ei ketään kiinnosta. Miksi kiinnostaisi, peli kun koostuu sekunnin tai kahden rypistyksistä - Ihmisvuori on kasassa ja idiootit keräävät itsensä ylös valmistautuakseen uudestaan syömään ruhoa.

    Miksi elokuva ei sitten toiminut, potentiaalia kun kuitenkin oli kaltereiden ja Burt Reynoldsin verran. Siksi, että tämä oli helkutin puuduttava vankilapätkä Burtin vetäessä huonoimman roolin koskaan. Vankien joukossa ei ollut yhtään mielenkiintoista persoonaa karate kidin lisäksi, joka sekin pelikentällä osoittautui oikeaksi neidiksi. Vartijat ja johtaja olivat hekin huonoja. Minua ei jaksanut naurattaa edes sihteerin tukka. Ainoastaan tuleen tuikattu ”joku”, oli kiinnostava vaan liekkien leiskuessa kuumimmillaan, muuten hänkin oli umpisurkea näyttelijä. Rautahammaskin oli selkeästi parempi Bondeissa, jossa hänelle ei juuri vuorosanoja oltu kirjoitettu.

    Urheilufilmit harvemmin toimivat. Tämä ei todellakaan tuonut poikkeusta genreen. En edes halua tietää, minkälainen A. Sandlerin ”tähdittämä” versio on. Olen pettynyt, koska Burtilta olisi voinut odottaa parempaa.

    Annan 2 hyvin puutunutta tähteä

    VastaaPoista
  11. Hei! Katsoin elokuvan, vaikka kesken meinasi jäädä. Ylipitkä ja tylsä.
    Hyviä kohtiakin toki oli. Sihteerin hemaiseva tukkalaite tuo suurimmat pisteenkohotukset. Mun mielestä liikaa huonoja näyttelijöitä. Nostalgisesta värimaailmasta inasen arvostusta.
    Burt nyt on ihan aina sellainen,että täytyy arvostaa! Tosin vähän laimea tässä.
    Se hehkulamppukohtaus oli aika julma.

    Annan pisteitä 1,5

    VastaaPoista
  12. Mean Machine!

    Se oli mukava elokuva.
    Vankilaleffat ovat yleensä hyviä ja samaten jenkkifutisleffat, vaikka en muuten lajia seuraakaan. Tässä olivat nyt molemmat mukavasti yhdistetty. Ei missään nimessä kummankaan genren parasta antia, mutta ihan kelpo pätkä.
    Parasta elokuvassa oli tietysti Burt. Mies toimii aina, viiksillä tahi ilman.
    Hanna-Marinkin lapsuuden traumat Jawsista hieman pehmenivät.

    Me pidimme tästä.

    H-M: ***
    Juha: ***

    VastaaPoista