perjantai 1. helmikuuta 2013

Smells like Sao Paolo...

Leffavuosissa hypätään seuraavaksi aika paljon eteenpäin ja valmistusvuosissa pari vuotta. Tiedän, että joillekin uhosin valkkaavani seuraavaksi leffaksi semmoisen mitä en ole itse nähnyt koskaan, mutta kun tähän valintaani törmäsin en voinut iselleni mitään. Tämän näkemisestä mulla on melkein pari kymmentä vuotta, joten odotukset ovat kovat :)

Yhteys on: Dan Aykroyd
Leffa: Nothing But Trouble - Kaistapäiden kaupunki (taas on suomennos kohdillaan :))


14 kommenttia:

  1. Hienoa! John candy ja Chevy Chase toimii aina. Tästä elokuvasta ei ole, kuin hämärä muistikuva tuosta Dan Aykroydin hahmosta. Odotan innolla!

    VastaaPoista
  2. Varhaisimpia muistikuvia on Danin klyyvari. Vaikka ihailen erilaisia neniä, ei tuon kyseisen hahmon nokka saa mun ihailua :|

    VastaaPoista
  3. Pitäsköhän tällä viikolla yrittää katsoa tämä...Potkin tässä itseäni, kun nyt ollaan laitettu muita elokuvia pyörimään ja tämä jäänyt odottamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai sitä kannata alkaa hötkyilemään. Meillä leffa on ollut jo viime kuusta asti ns. hollilla

      Poista
  4. Olipas se todella kaistapäinen kaupunki. Ei tosin hyvällä tavalla...
    Tämä elokuva oli suuri pettymys. Kuten jo aiemmin mainitsin, niin sekä John Candyn että Chevy Chasen pätkät ovat yleensä suosikkejani ja odotukset olivat korkealla. Korkealta ne putosivatkin...
    Chevy Chasen rooli oli tylsä, koska hän näytteli normaalia. Ei puhettakaan Clark Griswoldin, Fletchin tai Pierce Hawthornen tasoisista loistavista rooleista.
    John Candyn näyttelemä poliisi oli myös harmaa hahmo. Poliisin sisko oli sentään hieman hauskempi. Ollenkin sitten hauskinta koko elokuvassa. Se ei ollut paljoa se.
    Demi Moorekin oli jo isohko nimi tuolloin (Ghost oli ollut tätä edeltävä elokuva), joten en ymmärrä kuinka hänkin oli tähän itsensä sotkenut. Olisi edes näyttänyt hieman paljasta pintaa ;)
    Dan Aykroydia ei olisi kyllä saanut kameran taakse päästää. Tämän selvisi muillekin elokuvan jälkeen, koska tämä jäi hänen ainoaksi ohjaukseksi.

    Muistelisin, että lapsena tästä olisin enemmän pitänyt ja ehkä lapsenmielisemmille olikin suunnattu, mutta ei tämä ihan lasten elokuvakaan ollut.

    40 miljoonalla olisi luullut saavan aika paljon paremman elokuvan kasaan.

    Ehkä emme olleet katsomishetkellä tälle pätkälle oikeassa mielentilassa ja odotusten ollessa korkealla, ei voi sanoa muuta kuin, että tämä elokuva todella haisi Sao Paololta.

    Juha: *
    H-M: 1/2

    Ps. Yksi räppäreistä oli 2pac

    VastaaPoista
  5. Joo-o,

    tämä turhuus on pois elämästäni, ikuisesti. Paljosta olin moottoripyöräcowboyn kanssa samaa mieltä, mutta en kyllä löydä mitään hauskaa edes poliisin siskosta. Mielestäni pirun surkea suoritus Candylta. Ainoa kohta, jossa naurahdin, oli Jimmy Hoffa -yhteys. Tosin tämäkin veto on ollut useassa muussakin pätkässä, joten omaperäinen se ei ollut. Toinen seikka, josta elokuva saa hieman kimallusta pisteisiin, oli mielikuvituksellinen talo. Eiköhän tässä hyvät puolet jo tullutkin.

    Mielestäni tämä filmi kyllä lunastaa selkeästi huonoimman elokuvan pystin tässä filmiringissä. Steel oli huono, mutta sen jotenkin vielä ymmärsi, näyttelijöitä kun koko pätkässä ei tainnut olla ollenkaan. Tässä fiaskossa tunnettuja nimiä vilisi ruudulla yhtenään. Kaikki vetivät tylsän roolin tylsähkösti. Mahtoi aikoinaan ensi-illassa vallinnut kiusallinen ilmapiiri. Tuskin muu yleisö kovin kernaasti jakoi isoa kättä castille.

    Odotuksia ei ollut, sillä olemme väijyneet tämän joskus aiemmin. Silloinkin se tuntui puuduttavalta ja sitä tulikin katsottua sieltä täältä. Nyt se oli umpisurkea. Emme ole selkeästi elokuvan kohdeyleisöä, mutta kuka on? Nuorena tämä tuskin olisi jaksanut naurattaa yhtään enempää. Toimisi hyvin käytettäväksi aggressio -kokeissa häkkiapinoille.

    Jalon luonteeni vuoksi annan yhden tähden.

    VastaaPoista
  6. 2pac oli tunnistettavissa ja samassa kohtauksessa viehkeän nenälasiensa kanssa esiintyi Humpty Hump räppäri (http://www.youtube.com/watch?v=RjIMqfWDPC4). Tämän miekkosen erikoinen ääni sai minut viihtymään muutaman minuutin ajan. Ymmärrän miksi joskus nuorempana pidin elokuvaa hauskana, sillä siinä oli paljon lapsille sopivia hauskutuskohtauksia ja kaikkia kivoja vipuja, jotka tekivät talosta ja sen piha-alueesta jännittävän. Tosin lapsenakaan elokuva ei kuulunut lempileffoihini, mutta oli hauska sen kerran kun satuin sen näkemään.

    Tunnelmasta en saanut otetta, vaikka läjäpäin hauskoja näyttelijöitä siinä esiintyikin. Tuli todettua, että hyvä elokuva vaatii muutakin kuin hyviä näyttelijöitä – toimivan tarinan ja ohjaajan. Kohtausten ympäristöön ja taustoihin oli kuitenkin nähty jonkun verran vaivaa, joten siitä pisteet kotiin. Lisäksi jotkut kuvakulmat oli kivoja.

    Hahmoissa ei ollut hirveästi syvyyttä, joka nyt ei ole mikään ihme komediasta puhuttaessa, mutta eniten minua ärsytti Candyn naisroolin hymistely. ”Hhmm.” Candy näytteli naista yrittämättä tosissaan näytellä naista.

    Loppu viimein, nauroin Steelissä enemmän kuin tässä, joten joudun antamaan vain yhden tuikkivan.

    VastaaPoista
  7. Voi hyvää päivää!! Mä muistin tän aika lailla erilaiseksi.
    Juonihan oli kaiken kaikkiaan huono. Näyttelijöistä ei juuri irti saatu myöskään.
    Mun mielestä se talo ja oikeussali oli mahtavat. Ja vuoristorata.
    Ne kaksoset vai mitä lie oli aivan järkyttävän surkeesti maskeerattu. Candy oli huonompi kuin missään muussa roolissaan.
    Parasta oli se loppu kun talo romahti ja liekit loimusi.

    Annan suopiolliset 1,5 tähteä.

    VastaaPoista
  8. Kuten moni muukin tässä on todennut, kyseinen taideteos ei ole kestänyt kovinkaan hyvin ajan hammasta.

    -0,5p Chevy Chase, en ole koskaan tykännyt kyseistä näyttelijästä missään leffassa
    -0,5p Demi "Gimme" Moore, vähän sama kuin ed.
    +0,5p "You own a BWM, now act like it" hieno auto
    +0,5p talo oli siisti
    +0,5p Mister Bonestripper
    +0,5p tuomarin nenä
    +0,5p limavauvat
    -0,5p kuten todettua ei ole kestänyt aikaa
    +0,5p nostalgia arvo minulle henk koht
    +0,5p parempi tämä on kuin vuoden 1996 The Phantom - Mustanaamio

    Eli pisteet yhteensä
    Mirva: 1p
    Jukka: 2p

    Tämä blogi loppunee tähän koska seruraavan leffan valinta osuu Aurajoen rantaan, eikä siellä tietääkseni enää asu kukaan blogiin osallistujista ;) Ellei sääntöjä muokata, jos niin käy, niin vuorossahan on HYVÄn leffan valinta. Innolla odottelen...

    VastaaPoista
  9. Hahhaa! Hyvä huomio Jukalta...Aurajoen rannalla ei löydy enää bloggaajia, päivitämpä hieman osallistujia :)

    VastaaPoista
  10. Nyt tuli muuten ensimmäinen 1 tähden elokuva. Ja tämä pätkä päihitti Steelin mennen tullen, joten aplodit Dan Aykroydin ohjaukselle!

    VastaaPoista
  11. Ja tarinanhan oli kirjoittanut Danin sukulainen, veli? Näytti muutenkin Aykroydin suku olevan hyvin edustettuna

    VastaaPoista
  12. Wikipedia kertoo: The film was nominated for six Razzie Awards in 1991, including Worst Picture, Worst Actress (Demi Moore), Worst Supporting Actress (John Candy in drag), Worst Director and Worst Screenplay. It received a Razzie for Worst Supporting Actor, which was Dan Aykroyd as the mentally deranged "Shire Reeve" Judge Alvin Valkenheiser. David B. Miller was nominated for a Saturn Award for Best Make-Up.[2]

    VastaaPoista
  13. Hauska huomata, että tämä roska oli ensimmäinen elokuva blogissamme, jossa mielipiteet eivät liiaksi jakaantuneet. Steel tosiaan oli laatukamaa tähän verrattuna :)

    VastaaPoista