keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Seven deadly sins

Lynch meni ja uutta kehiin.

Tätä seuraavaa en ole nähnyt piiiitkään aikaan.
Kristiinassa kävin leffassa tämän katomassa ja kyllä olikin eri jännä!

Elikkäs seuraavaa leffaa yhdistää viimeksi katsottuun edellisen leffan Andy eli oikealta nimeltään Michael Massee!

Elokuva on vuodelta -95 SEITSEMÄN (SEVEN)

Pelokkaita hetkiä!

12 kommenttia:

  1. Kattoin tämän joskus keväällä. Katson mielelläni uudestaan. Sopivan jouluisa elokuva.

    Hyvä valinta!

    VastaaPoista
  2. Tämän hyvän pätkän me katsoimme itseasiassa heinäkuussa. Voisin kirjoittaa arvostelun samantien, mutta ehkä katson sen uusiksi tarkemmin silmin ja kiinnittäen huomiota yksityiskohtiin. Pääsen pätemään sitten niillä :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä valinta jo pelkästään siksi, että tämä oli yksi vaihtoehdoista meidän edellisellä vuorolla :)

    VastaaPoista
  4. Uskomatonta, että tästäkin on jo 17 vuotta.
    Kävin päivittämässä tämän pätkän Blu-Rayna hyllyyn ja katsoimmekin sen samoin tein.
    Kyllä tämä vaan on niin hieno leffa, että oksat pois. Parhaita, ellei paras, sarjamurhaajakuva ikinä.
    Etsivien henkilöhahmoihin on panostettu huolella. Freemanin näyttelemä Somerset kyynisenä eläkkeelle siirtyvänä vanhan partana, joka esitellään mielestäni hienosti heti ensimmäisessä kohtauksessa. Pittin näyttelemä Mills taas vartavasten isoon kaupunkiin siirtoa hakeneena innokkaana ja hieman sinisilmäisenä kovanaamana, joka uskoo saavansa muutosta aikaan. Heidän keskenäisen suhteen rakentumista kuvataan hienosti koko murhaajajahdin ajan, mikä on tietysti tärkeää elokuvan loppua ajatellen.

    Toinen asia, mikä tekee elokuvasta niin hienon, on elokuvan synkkä ja lohduton tunnelma, jonka luovat itse tarinan lisäksi jatkuva sade ja ison kaupungin vähemmän hienoilla alueilla liikkuminen. Aurinkohan paistaa vasta elokuvan loistavassa lopussa, jossa ei sitten muuten valoa olekkaan.

    Kevin Spacey tekee myös hienon roolin seitsemästä kuolemansynnistä saarnaavana pirullisen nerokkaana murhaajana.

    Loistavien näyttelijöiden rinnalle täytyy myös nostaa David Fincher, jonka toinen elokuva tämä vasta oli. Mieshän ei juuri huteja ole uransa aikana sittemminkään tehnyt.

    Käsikirjoittaja Andrew Kevin Walker ei valitettavasti ole samanlaista täysosumaa kirjoittanut. Ainakaan vielä.

    Alkutekstejä myöten puhdasta loistavuutta!

    Juha: *****
    H-M: ***1/2

    "An obese man... a disgusting man who could barely stand up; a man who if you saw him on the street, you'd point him out to your friends so that they could join you in mocking him; a man, who if you saw him while you were eating, you wouldn't be able to finish your meal. After him, I picked the lawyer and I know you both must have been secretly thanking me for that one. This is a man who dedicated his life to making money by lying with every breath that he could muster to keeping murderers and rapists on the streets! A woman... so ugly on the inside she couldn't bear to go on living if she couldn't be beautiful on the outside. A drug dealer, a drug dealing pederast, actually! And let's not forget the disease-spreading whore! Only in a world this shitty could you even try to say these were innocent people and keep a straight face."

    VastaaPoista
  5. Elokuva piti tunnelmassa kiinni alusta loppuun asti. Kaikkien näyttelijöiden luonnollinen ote rooliinsa teki minuun vaikutuksen toistamiseen. Tietenkään elokuvan loppuyllätykseen ei koskaan saa samanlaista tunnetta kuin myöhemmillä katselukerroilla, mutta tälläpä kertaa pystyin kiinnittämään huomion muihin asioihin. Esim. päänäyttelijöiden lisäksi sivunäyttelijät onnistuivat loistavasti. Mieleenpainuvin oli huoraa nainut mies, joka veti kohtauksen hyvin. Myös tuo värimaailma ja rauhallisesti edennyt tempo tarinankulussa toimi hyvin.

    Täysiä pisteitä en voi antaa sen vuoksi, että pidin kirjasta enemmän, vaikkakin aikaa on kulunut sen lukemisesta. Täytyypä kaivaa kirja jostain uudelleen esille. Elokuva saa minulta neljä tähtöstä.

    VastaaPoista
  6. Hou hou,

    on se kumma, kun tämä elokuva jaksaa puhuttaa noin 20. katselukerran jälkeenkin. Viimeksi tämä tuli nähtyä kesällä. Aluksi ajattelin, että voisin arvostella pätkän muutaman kuukauden takaisiin muistikuviin turvautuen, mutta onneksi sanoin mielessäni "ja katin kontit". Onhan se katsottava kun tulille pistettiin.

    Elokuva on synkkä. Jo mainittu sateen ankara piiskaus, viemäreistä nouseva katku ja asuntojen törkyisyys päihittävät menneen marraskuun masentuneen ilmeen koska vain. Lisäksi toteutetut murhat ovat likaisia, saastaisia ja kylmän tarkkaan harkittuja. Tästä ei ”mainstream” elokuva paljoa mustemmaksi pysty.

    Sarjamurhistahan tässä on kyse. Murhaajan nappaaminen on langennut ja langetettu kahdelle etsivälle. Kokenut, eläkeiän tyhjyyteen valmistautuva Somerset ja nuori, jo hieman kannuksia ansainnut etsivä Mills ovat uransa kovimman rikoksen kimpussa. Kummatkin pyrkivät hoitamaan tehtävää omalla tavallaan, toinen rynnien, toinen kirjaston kapeiden käytävien kautta, lueskellen. Viekas murhamies on askeleen edellä ja vaikka kertaalleen onkin jäädä kiinni, todennäköisesti olisi jäänyt kiikkiin jäämättä jos olisi niin toivonut. Kun kasa syntisiä oli rangaistuksensa saanut, on aika paljastua. On aika viimeisien uhrien. Loppu on yksi valkokankaan historian rankimmista.

    Koska ensimmäistä kertaa ei voi kokea uudelleen, yllättävä loppu jää yllättämättä. Täysiä pisteitä en kykene antamaan. Silti, elokuvan ollessa silkkaa parhautta, tupsahtaa Morgan Freemanin kasvoille neljä ja puoli pisamaa.

    VastaaPoista
  7. Leffa tuntui tällä kertaa tylsältä katsoa. Siihen varmasti vaikuttaa se, että kyseisen taidepläjäyksen on nähnyt jo niin monta kertaa ja mitään yllättävää ei näkynyt. Leffahan on "ihan hyvä" siitä ei pääse mihinkään. Sarjamurhaaja tosin oli vähän pliisu, verrattuna esim. Saw:ssa ja Dextereissä esiintyneisiin kollegoihin. Sekä mä kaipaisin huomattavasti enemmän ÄKSÖNIÄ (jota toivon myös seuraavalta leffalta)

    Jukka: 3/5
    Mirva: 3/5

    VastaaPoista
  8. Äksöniä toivot, äksöniä saat :)

    VastaaPoista
  9. Heheh..Saw:n sarjamurhaaja..tosi jännittävä: http://www.imdb.com/media/rm689539328/nm0068551

    VastaaPoista
  10. Mulla hienoihun miehiin lukeutuu mm. Will Ferrel :D

    VastaaPoista
  11. No niin. Katsoin elokuvan vapaapäivän kunniaksi. Pohdin,että olisin vielä hetken odotuttanut veljiäni.

    Tämä elokuva opetti minulle aikoinaan,että seitsemän kirjoitetaan seitsemän eikä seitsämän. Siitä jo ensimmäinen tähti.
    Parasta leffassa on synkeä väritys ja jatkuva sade. Aivan kuin Oulunkylä kesäkuussa.

    En muistanut,että leffa on näinkin piinaava, vaikka tämän olenkin nähnyt jo useamman kerran. Ensimmäisen kerran Kristiinan Bio Duxissa elävissä kuvissa.

    Näyttelijävalinnat kans todellakin onnistuneet.

    Pisti miettimään,että josko itsekin poistattaisi sormenjälkensä.
    Todella creepyjä ne tappamiset/kidutukset. Varsinkin pullealle miehelle ikävä kohtalo.

    Ei mahta mitään annan tälle 4.5 tähtöstä!



    VastaaPoista