maanantai 8. lokakuuta 2012

Hello boys, I'm baa-ack

Arvon leffakansa, on seuraavan leffan vuoro. Arpa osui tällä kertää Steeliä vanhempaan tuotantoon eli mennään aina vuodelle 1996. Steel kaikkine näyttelijöineen tarjosi itse asiassa aikamoisen haasteen, että mikä leffa valitaan seuraavaksi. Hyvien ja vähemmän hyvien leffojen mahdollisuus oli aika suuri, meidän tiimissä valinnan suoritti tällä kertaa Mirva. 
Uusi leffa on Independence Day http://www.imdb.com/title/tt0116629/
Yhteinen nimittäjä on näyttelijä Thom Barry 
Valinnan perustelut: Leffa on äärimmäisen viihdyttävä, sekä Will Smithin läpimurtoleffa. (Ja siinä on aalieneita sanoo Jukka)


11 kommenttia:

  1. No niin, yks kaks se vaan uusi kierros pyörähti käyntiin (vaikka hieman olikin kapuloita rattaissa).

    Ihan hauskaa katsoa tämä "uusi" elokuva. Siitä on jo tovi, kun viimeksi näin.

    VastaaPoista
  2. Onkin jo aika katsoa tämä HD-versiona.

    VastaaPoista
  3. Tästä pätkästä onkin piiiitkä tovi. Yksityiskohdat ja muut on kadonneet muistilokeroista, joten bra bra valinta.

    VastaaPoista
  4. Uusi leffa on katsottu ja siitä nautittu. Leffa oli melkein yhtä hyvä kuin mitä muistin ja muistinkin sen edelleenkin melkein ulkoa :) Tämä oli mulla vakio katsottava leffa jokunen vuosi sitten.
    Tietokone efektejähän ajan hammas oli syönyt jonkin verran, muttei ne sen pahemmin häirinneet, jos ois katsonut tän VHS:ltä niin ei tuota ois varmaan edes huomannut. Ihan kiva kuulla miten blu-ray versio tästä toimii.
    Se mikä tässä ja vastaavissa leffoissa on aina ärsyttäny, että miksi ihmeessä jotain tapahtumaa pitää odottaa siihen viime sekuntiin asti ennen kuin lähdetään karkuun tms.

    Plussat:
    + monta 'pääosan' esitäjää, eli tarinaa seurattiin useamman henkilön kannalta, joista jokainen toi oman kivan lisänsä. (vrt. Stephen Kingin Tukikohta kirja)
    + kaikki mahdollinen aalieneihin oli saatu otettua mukaan; Area51, hallituksen salailut, salaliittoteoriat ja Elviksen karkaaminen ulkoavaruuteen, sekä tottakai se kylähullu, tässä tapauksessa juoppo lentäjä, joka olikin oikeassa

    Miinukset:
    - "jenkkifanatismi" (we are so great, we are so great, everybody loves us 'cause we are so great)
    - Jeff Goldblum tietyllä tapaa, se pakollinen ekohippeilly mitä tuohon aikaan koitettiin yllättävän monessa leffassa tuoda esille.

    Nautin kovastikin leffasta vaikka meidän DVD version suomennokset oli tehnyt joku täys tampio. Sekä olen edelleen sitä mieltä, että tämä on tietyllä tapaa ylistetty (glorified) versio vanhemmasta leffasta eli Plan 9 From Outerspace (http://www.imdb.com/title/tt0052077/) tässä vaan budjetti on ollut huomattavasti isompi.

    VastaaPoista
  5. Ja ne pisteet teitty:
    Jukka: 4,5/5
    Mirva: 4/5

    VastaaPoista
  6. "We will not go quietly into the night! We will not vanish without a fight! We're going to live on! We're going to survive! Today we celebrate our Independence Day!"

    Olihan se taas melkoista menoa. Monta vuotta siitä, kun viimeeksi tämän katsoin, mutta joka kohtauksen vieläkin muistin. Eli tämä on tullut jonkun kerran katsottua.

    En tiedä mikä Roland Emmerichin ongelma on, kun aina pitää tuhota miljoonia ihmisiä, mutta pääasia, että hän tekee sen hienosti ja viihdyttävästi.
    Ainahan näissä Amerikka pelastaa maailman ja amerikkalaisistakin vielä tietysti perheen isä. Muutenkin välillä aika siirappista menoa, mutta kun niihin ei liikaa kiinnitä huomiota, niin loistavaa viihdettä.
    Pirun hienoja räjähdyksiä ja tehosteita. Avaruusoliot ovat komeita ja niiden aluksista tuli vahvasti Star Warssit mieleen. Kuten Captain Steven Hiller sanoo: "I have got to get me one of these!"

    Randy Quaidin hahmo Russel Casse oli oma suosikkini. Varmasti sen takia, että siitä tuli paljon mieleen miehen toinen hahmo Eddie-serkku National Lampoon's Vacation-elokuvista.

    Edelleenkin eniten häiritsee se, kuinka Levinson keksii viruksen istuttamisen isä-Levinsonin varoituksesta saada flunssa. Se oli jo liian kömpelöä.

    Anyway aina viihdyttävä pätkä

    Pisteet:

    Juha: 3
    H-M: 2,5

    VastaaPoista
  7. Kyllä muistan aikoinaan elokuvateatterissa kun efektit ja elokuva teki tietynlaisen vaikutuksen, mutta silloinkaan tämä ei noussut lempielokuvieni piiriin. Ehkä aihe ei sitten kosketa tai nimenomaan liiallinen amerikkalainen näkökulma ei herätä erityistä kiihkoa, joten en täysin kyennyt samaistumaan kaikkiin tilanteisiin.

    Muutama epäselvä ja kesken jäänyt tilanne tarinan kerronnassa häiritsi, sekä mielestäni elokuvassa pyöritettiin liian montaa henkilöä. Mm. sankaripilotilla Russel Cassella olisi riittänyt hyvinkin olla vain yksi lapsi kolmen sijaan, jolloin syventyminen isän ja pojan väleihin olisi riittänyt.

    Viihdyin kuitenkin, joten täysin hukkaan iltani ei mennyt :D

    Tähtiä elokuva ansaitsee 2,5.

    VastaaPoista
  8. Niin ja lisäyksenä se, että Goldblum on ihana <3

    VastaaPoista
  9. Johan oli. On Johan vieläkin olemassa jos sitä aprikoitte. Tunnetteko muuten yhtään Johan -nimistä henkilöä? Mä tiedän yhden, joka rakensi maittavia kuvioita salibandyssa.

    Elokuvassa toimintaa riitti kivasti. Alienit oli hienoja laivueineen kaikkineen. Tykkäsin kovasti alusten ilmaantumisesta taivaalle. Kaupungin suuret talot peittyivät tummaan varjoon ja ihmiset ottivat tilanteen kukin omalla tavallaan. Jotkut näkivät yläpuolellaan jotain hienoa, kun taas osa panikoitui, vaikka ensimmäistäkään ihmisuhria ei ollut vierailijoiden toimesta tullut. Kaaos oli kuvattu hienosti!

    Jenkkien omahyväisyyden muistin mainiosti edellisiltä kerroilta. Se on aina lame, mutta minkäs teet. He vain ovat niin hyviä. Jopa niin hyviä, että jos kadonnut, suojassa kököttävä ihminen pitää löytää säkkipimeässä yhdellä valonheittimellä varustetulla helikopterilla hehtaarien ja taas lukuisten hehtaarien alueelta, onnistuu se vaivatta. Ontuvaa oli myös jo mainittu Goldblumin Heureka -kokemus lenssun ja tietokoneviruksen välisestä kytköksestä. Kovin helposti saivat tuhottua emoaluksen ja jalkautuneiden suojauksen. No, elokuvaahan tämä vain.

    ET:t ovat aina kolahtaneet ja kaiken kaikkiaan tämä pläjäys toimi mukavasti. Näyttelijät olivat hyviä ja tunnelma oli kohdillaan.

    Tämä ansaitsee 3 hippomakeista.

    VastaaPoista
  10. No niin... Katastrofileffojen aatelia.
    Muistan miten hyvä tämä oli aikoinaan kun kävin tämän kasomassa elävissä kuvissa Vaasassa. Vähän on ajan hammas purrut,mutta edelleen yllättävän toimiva.
    Parasta on se kun alukset saapuu taivaalle pilvien lomasta. Sit se turkoosi valo ja Boomer-koira.
    Huonointa jus toi turha jenkkivouhotus.

    Annan 4 tähtelöistä!

    VastaaPoista
  11. Sillä lailla. Esakin päätti katsoa tämän tänään Jeff Goldblumin 60-vuotispäivän kunniaksi. Se on oikein.

    VastaaPoista