maanantai 10. syyskuuta 2012

Kuka sanoi etteivät urheilijat osaa näytellä

Voimme olla kiitollisia siitä, että Rutanya Alda näytteli tässäkin elokuvassa. Muuten en usko, että olisin edes muistanut tämän elokuvan olemassaoloa, saati katsonut sitä ikinä uudelleen. 

Steel - Mies täynnä terästä. 

Nuorena seurasin koripalloa ja tuolloin NBA pelikentillä Lakers sai kannatukseni. Kobe Bryantin silloinen joukkuetoveri Shaquille O'neal paljasti piilevät näyttelijätaitonsa Michael Jordanin tapaan. Tässä vuonna 1997 huumorilla höystetyssä toimintaelokuvassa komea köriläämme on Steel. Mikäli elokuvaan ei ole mahdollista saada tekstistystä, voi olla vaikeuksia ymmärtää koripalloilijan puhetta. Mutta uskon, että hänen elekielensä ja näyttelijälahjansa kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Olkoon iltanne täynnä nautintoa. Jollei elokuvan osalta, niin ainakin 216 senttimetristä, 147 kiloista silmäniloa.




15 kommenttia:

  1. Kiitos valinnasta, ihan b-luokan leffa. Nämä on aina nautintoja katsella. Eikä tekstitystä tarvitse, hyvin puheesta saa selvää.

    Tarinahan ei tuonut mitään yllätyksiä, melkeinpä kaiken pystyi arvaamaan etukäteen mikä sisältää myös iloisen ja "kaikki nauraa" lopun. Viittauksia olin huomaavani ritari ässään ja katuhaukkaan nyt ainakin. Kaikkiaan nautittava leffakokemus. Pisteetkään eivät ole lähellekään niin huonot mitä ennakkoasenteeni perusteella olin ajatellut.

    + ihanan ihQt tehosteet
    + dialogia ihan juustoista (cheezy)
    --> "just eat the hot dog, don't be one"
    + muita melkein metrin pidempi päähenkilö
    - leffan opetukset
    --> stay in school yms
    - takaa-ajokohtausten (ja muidenkin) musa ärsytti

    Pisteet:
    J: 3/5
    M: 3/5

    VastaaPoista
  2. Tänään pidetään... Steel-päivä. Taitaa tosin mennä iltaan elokuvan silmäily, mutta J.Karjalaisittain toimi toi "päivä" paremmin.

    ei mulla muuta kuulkaa.

    T. Janne Kataja

    VastaaPoista
  3. Steel- mies täyttä terästä. Huh, huh.
    Shaq on kyllä kova jätkä ja oli pelikenttien kuningas, mutta ei miestä olisi pitänyt kameran eteen päästää. Miehen roolisuoritusta oli melko tuskallista katsoa.
    Eipä elokuvasta muutenkaan liikaa kehumista löytynyt. Puolitoista tuntia tuntui pitkältä.
    Parasta elokuvassa oli ehdottomasti trimmattu pyörätuoli.

    Olen pahoillani.

    Tähdet
    Juha *
    H-M *

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juha, mulla meni tämä puolitoista tuntinen nopeammin kuin Amityvillen parissa. Sattui vissiin vain hyvä päivä ;)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Hulk, Iron man, Captain America, Thor, Steel. Mitä näitä nyt on.

    Tuomio kärsitty. Ei tosin yhdellä istumalla. Lusittiin useammassa erässä. Tunnelman säilymisen kannalta kannattaisi elokuvat katsoa putkeen. Itselläni tässä on vielä opettelemista. Nyt kuitenkin pisteiden näkökulmasta on ainoastaan positiivinen asia, että tuli vietettyä välipäivää kesken elokuvan ja jaettua teos 5-30 minuutin osiin.

    O’Neal on järkyttävän surkea kameran edessä. Tämän sanottua tulee myös polkea muut ”näyttelijät” suohon. Ei ainuttakaan hyvää henkilöhahmoa tai niiden esittäjää. Järkyttävää markkuilua. Mahtoi ohjaaja voida pahoin koko projektin ajan.

    Ei niin paljoa pahaa ettei jotain hyvääkin. Tykkäsin aseiden futuristisuudesta. En siitä Steelin rumasta hammerista vaan rosmojen kivääreistä. Juurikin näiden pyssyjen ja Steelin moottoripyörän selässä toteutettujen ähkimisien ja Ingemäisten naurahdusten vuoksi tämän elokuvan pojot nousevat 1 ½ tähteen.

    Tilulilu, tilulilu

    VastaaPoista
  6. Aika samoilla linjoilla edellisten kanssa. Kuten Jukka kirjoitti, etenkin takaa-ajokohtausten musiikki oli heikko eikä niissä päässyt jännityksen tunnelmaan. Musiikin läpi kuului juuri tuo Steelin ähkiminen ja naureskelu, joka vei fiilistä enemmän tahattoman huumorin kuin vakuuttavan toiminnan puolelle.

    Shaqin puheesta sai yllättävän hyvin selvää, kai se on mahdollista useilla otoksilla ja hyvillä nauhoituksilla..toisin kuin koripallopelien jälkeiset haastattelut osoittautuvat aina omaksi haasteekseen.

    Tiettyä omanlaista kekseliäisyyttä elokuvassa oli ja toisaalta sitten taas paljon kopioituja ideoita. Perussettiä, johon ei ole liikaa tarvinnut käyttää ajatusta niin elokuvan tekijöiden kuin katselijoidenkaan kannalta.

    Suurin osa tunnelmasta meni kyllä myötähäpeässä, jonka vuoksi kovin korkeita pisteitä en voi antaa. 1,5 tähteä tälle tähtipelaajalle. Mutta en voi sanoa, että aika olisi hukkaan heitetty, sain hyvät jälkinaurut. Tänään työmatkalla tiettyjä kohtauksiakin ajatellessa naureskelin bussissa ja jouduin kaivamaaan kännykän käteen, jotta en täysin sekopäältä vaikuttaisi.

    VastaaPoista
  7. Voisi se eräskin nahjus tämän hirvityksen katsoa, että saataisiin uudella elokuvalla pyyhittyä tästä aiheutunut karvas maku pois.

    t. huolestunut sivusta katsoja

    VastaaPoista
  8. Kyllä muakin kiinnostaa tietää kuinka korkeaksi tämän leffan keskiarvo nousee...

    VastaaPoista
  9. Avoin kirje:

    Viime aikoina (lue kaksi edellistä kommenttia) on ollut ilmassa ivaa, pilkkaa ja törkyä. Loka on lentänyt. Mielestäni syystä. Sanotaan, että yksi paha omena pilaa koko sadon. Nyt tämä "paha omena" viivästyttää toiminnallaan muuten niin aktiivista kerhotoimintaa. Olisiko aika katsoa peiliin ja arvioda vähän omaa käytöstä? Kysyn vaan.

    nimim. Osaan minäkin ruskettua

    VastaaPoista
  10. Te kaikki muut oletta vain kateellisia kun joillakin ihmisillä on elämää leffojen ulkopuolellakin :D

    VastaaPoista
  11. Mulla ainakin on elämää leffojen ulkopuolella...mä teen ristipistotyötä. Siinäkin on TimanttiRakille miettimistä. Haluaako hän olla vastuussa siitä, että vajoan käden taitojen maailmaan, sen sijaan että katsoisin elokuvia. Taidan ruveta pian googlettamaan aktiivisia korukivikerhoja.

    VastaaPoista
  12. Selvä on, että tämän elokuvapiirin pitää tulla kaiken muun edelle. Eihän tätä muuten ole mitään järkeä edes jatkaa.

    VastaaPoista
  13. No niin! Sunnuntain ( tai on jo näemmä maanantai kun tämä elokuvailo loppui ) kunniaksi päätin katsoa tämän elokuvan.
    Ajattelin,että tuskin tämä nyt ihan paska voi olla. Olin väärässä. Ehdottomasti yksi huonoimmista elokuvista jonka olen nähnyt :)

    Suosikkikohtaus oli kun Steel ajoi "erikois"varustellulla moottoripyörällään ja ampui rekan säiliöön aukon. Sekin oli huono kohtaus,mutta elokuvan paras.

    Tämä ei missään nimessä ansaitse ollenkaan tähtiä,mutta saakoon puolikkaan (0,5 tähteä)
    Toivon seuraavalta elokuvalta enemmän.

    VastaaPoista
  14. Oi...TimanttiRakki veti ensimmäiset näin alhaiset tähdet...olisiko syytä juhlia? Shaq ei tosin siitä pitäisi, joten ehkä on parempi jättää pippalot väliin. Mutta historiaa on silti tapahtunut :D

    VastaaPoista