keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

And double meanings - did you get the double meanings?



I froze your tears, and made a dagger
and stabbed it in my cock, forever
it stays there like Excalibur
Are you my Arthur? Say you are.

Take this cool dark steeled blade
steal it, sheathe it in your lake
I'd drown with you to be together
Must you breath? 'Cause I need heaven. 

-David Brent-

Leffa: Excalibur, 1981
Yhteys: Emmet Bergin

9 kommenttia:

  1. Hienoa! Katsoin Juuri John Boormanin Hell in the Pacific-elokuvan, joka oli kovin hyvä. Deliverance on tietysti vielä parempi, mutta Manaajan kakkonen ei ole kovinkaan hyvä. Excaliburin olen mielestäni joksus nähnyt, mutta mitään en muista, joten mielenkiinto on suuri. Ps. Loistava runo.

    VastaaPoista
  2. Runo on kyllä todella hieno ja sen kirjoittaja vieläkin hienompi persoona. Odotan, että elokuva yltäisi runon herkkyyden tasolle.

    VastaaPoista
  3. Ritariraina katsottu!

    Hieman jäi pettynyt olo. Syy lienee liian kovissa odotuksissa.
    Tarinahan on hieno ja siitä sata eri versiota aikojen saatossa kerrottu. Yhtenä suurena ongelmana, ehkä tässä oli juuri tuon koko tarinan laajuus, jota ei oikein kerkeä näköjään reilussa kahdessa tunnissa kertomaan,
    Näyttelijätkään eivät mielestäni olleet monissa rooleissa kovinkaan erityisiä, mistä syystä heistä monista ei hirveästi olekaan kuultu. Helen Mirren toimii Morganan roolissa hyvin. Liam Neeson ei ole juuri muuttunut vuosien varrella. Patrick Stewartilla oli liian pieni rooli tässä. Lisäksi Clive Swiftin roolihahmon Sir Hectorin haarniskan saattoi hyvin kuvitella Hyacint Bucketin kiillottavan joka aamu.
    Jotkin kuvat ja lavasteet olivat elokuvassa erittäin hienoja, mutta suurimmaksi osaksi aika pliisuja.
    Musiikkikaan ei hirveämmin säväyttänyt, paitsi tietysti Carmina Buranan O Fortuna toimii aina ja kaikkialla.
    Kaiken kaikkiaan Hanna-Marin luonnehdinta elokuvasta on oikein kuvaava: "Ihan hyvä, mutta vähän köppäänen."

    Juha: **1/2
    Hanna-Mari: ***


    Anál nathrach
    orth’ bháis’s bethad
    do chél dénmha

    VastaaPoista
  4. Ps. Haluaisin muistuttaa tiettyjä tahoja siitä, että puolikuuta peipposesta enää aikaa katsoa vuoden elokuva!

    VastaaPoista
  5. Kauanhan taas kesti,mutta katsottua tuli.
    Alku oli mielestäni kovinkin sekava ja lavasteet olivat Kristiinan teatteripiirin tasoa. Keskiosa oli kökkö ja lavasteet edelleen surkeat. Loppukaan ei juuri pelastanut. Taistelukohtauksilta odotin paljon,mutta...
    Varsinkin itse miekka oli mielestäni aika käpäisesti laitettu hohtamaan jollain vihreällä värivalolla. Kummitussaaren salaisuudessakin oli paremmat trikkikuvaukset.
    Ainoat suuremmat ilot olivat muutama ilahduttava näyttelijätuttavuus. Kovin nauratti tuo Pokka pitää sarjan näyttelijä tällaisessa roolissa. Patric sopii myös paremmin Star Trekiin. Helen Mirren oli roolissaan aika ok,mutta tuskin pitää tätä itsekään uransa kohokohtana. Liam Neeson on ilmeisesti näyttänyt ihan samalta koko elämänsä.
    Keskiaikainen pillipiiparimusisointi toi toki elokuvaan pientä taikaa :) Samoin Merlinin hopeinen kypärä.
    Odotin enemmän. Tähtiä 1,5

    VastaaPoista
  6. Mä joudun pahoitteleen jo etukäteen, mutta mun osalta leffan katselu menee ensi viikolle :( Savossa katsokaas ei niitä sähköjä vieläkään ole saatu viritettyä.

    VastaaPoista
  7. Ei ollut mun mieleen tämä leffa tällä kertaa. Piinallisen pitkä leffa joka oli mun mielestä sekoitus Kauniita ja Rohkeita, Monty Pythonin Holy Grailia sekä Japperwokkia. EIkä millään hyvällä tavalla.
    Leffa saa vain 1.5 katkennutta miekkaa

    VastaaPoista
  8. Excalibur - lavasteiden ilotulitus

    Elokuva on vihdoin katsottu. Onnittelin itseäni lopputekstien tullessa. Tämä on ohi nyt. Siksi en halua muistella kokemusta muutamaa riviä enempää. Korkeintaan pienen listauksen verran.

    + Carmina Burana

    + Xboxin jäljellä olevaa aikaa kuvaava palkki. Hitaasti, mutta varmasti se eteni kohti loppua, vaikka välillä aika tuntuikin pysähtyneeltä. Pitkästyttävältä. Uskon tietäväni, miltä kirotusta Merlinistä tuntui.


    - Näyttelijät. Edes tunnetuimmat eivät onnistuneet. Kamalaa. Kuin puuhevosia olisi katsonut.

    - Ritarit. Jos minulla olisi tuollainen apinalauma käytettävissä sotaan lähtiessä, antautuisin suosiolla.

    - Kuvaus ja kuvauspaikat. Ei se, että välillä kameramies jätti kohteen ja optiikan väliin kasan erittäin häiritseviä oksia, mutta kun ne risut puineen ja kivet sammalineen olivat suoraan kuin Jonnsborgin rantalepikon uumenista. Ei yhtään elokuvamaista.

    - Viimeisenä mutta huonoimpana - Puvustus ja lavasteet. Eskobar jo ehtikin mainita mielleyhtymän teatteripiiriin. Samoilla linjoilla olen. En nyt kovin montaa elokuvaa muista, jossa on näin surkea lavastus. Väksinkin tulee mietittyä, kuinka paljon paremmat haarniskat ja luolakristallit olisikaan saatu, jos puitteisiin sovittu budjetti olisikin ylitetty esim. kolmella markalla.

    Se tästä. Toivottavasti ei tarvitse koskaan uudestaan katsoa. 0,5 tähteä.

    VastaaPoista
  9. Yllätin itseni, kun pääsin elokuvan jännitykseen mukaan jokaisella katselukerralla. Mehän jouduimme katsomaan tämän elokuvan useammassa otossa, kun joku tietty taho turhautui vartin tai puolen tunnin sisään, jahka viisi minuuttia oli nauranut lavasteille ja puvustukselle.

    Toisin sanoen viihdyin elokuvan parissa ja loppu oli mielestäni hienon traaginen. Kuninkaan kuolema. Excaliburin kohtalo. Hieeenoa. Mutta totuuden nimissä olin viehättynyt itse tarinasta, enkä ehkä niinkään elokuvan toteutuksesta. Tarinahan ei ollut minulle tuttu, muuta kuin miekka kivessä -osiosta. Ja se osio tuli hyvinkin nopeasti, joten loppu oli minulle yhtä mystinen kuin Merlinin taikavoima.

    Ja kyllähä hienoja otoksia ja hetkiäkin löytyi, vaikka minun on myönnettävä että Jukan tavoin mieleeni nousi Monty Pythonin pyhän maljan metsästys. Välillä odotinkin, että poliisit tulevat noutamaan ritarilarppaajat.

    Pidemmittä teksteittä, annan elokuvalle kaksi kiiltävää sotisopaa. Kaksi liian kiiltävää sotisopaa.

    VastaaPoista