sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Alku

Hei rakkaat elokuvien ystävät.

Sain kunnian valita meidän leffajengin ensimmäisen elokuvan ja esitän nyt muutaman perustelun valinnalle:

Elokuva on siis Moottoripyöräcowboy (Electra glide in blue) vuodelta 1973.
Tietysti tärkein syy, mikä kiinnitti huomioni kaupassa tähän elokuvaan, oli loistava suomenkielinen nimi sekä kannessa oleva tagline: Hyvä poliisi. Suurella pyörällä. Pahoilla teillä.
Toinen syy ostopäätökseen oli Robert Blake, joka on tehnyt hienoja ja hieman pelottaviakin roolisuorituksia monissa elokuvissa (siviilissä kaikki ei olekaan mennyt ihan nappiin).
Triviana vielä mainittakoon, että ohjaaja James William Guercios tyytyi kuulemma pienempään palkkaan, saadakseen tuotantoyhtiön palkkaamaan parhaimman mahdollisen kuvaajan (Conrad Hallin).
Nick Nolte tekee elokuvassa ensimmäisen esiintymisensä pitkässä elokuvassa.

Itse odotan elokuvalta paljon ja toivon, että myös te nautitte siitä suuresti.

Kaunista elokuvailtaa

16 kommenttia:

  1. Mietinkin mikä sai sut valkkaamaan nimenomaan tämän elokuvan, kun sitä tarkkaan mietit :D Tuo Robert Blake on mulle vieras kaveri, en muista että olisin nähnyt häneltä mitään. Onpa itselle ainaki täysin uutta tarjolla kun leffa pyörähtää käyntiin.

    VastaaPoista
  2. Varmasti kova pätkä. Kaikki elokuvat, jossa Nick Nolte on mukana kimittämässä käy mulle paremmin ku sata jänistä.

    VastaaPoista
  3. Parhaat leffathan tulee valittua vain ja ainoastaan siten, että kannessa on jotain hauskaa mikä kiinnittää huomion, kuten tässä tapauksessa näyttää olevan. Mulle kävi viikonloppuna samalla tavalla kun valkkasin lauantai-illan leffaksi Attack The Block (inner city vs outer space). Oli muuten hauska brittileffa

    VastaaPoista
  4. Tosta Spacesta tuli mieleen, jotta Mika nappas pääsiäisenä veljeltään Leprechaun-boxin. Siellä on mm. Leprechaun in Space...sitä odotan innoissani.

    VastaaPoista
  5. Hitsi, mä muutan teille asumaan kunnes kaikke ne leffat on katsottu ;)

    VastaaPoista
  6. En malta odottaa. Aion katsoa tänään.

    VastaaPoista
  7. No niin.... Katsoin kyseisen elokuvan eilen iltasella.
    (Älä lue pidemmälle jos et ole jo katsonut)
    Päällimmäiseksi tunteeksi nousi pieni pettymys. Elokuva alkoi soreilla maisemilla ja ne maisemat olivatkin sitten elokuvan paras anti. Toki myös 70-lukulainen värimaailma oli hienoa. tarina kelpo,mutta muuten ei juuri miellyttänyt.
    Elisha Cook Jr tarjosi mun makuuni parhaan näyttelijätyön. Oletan,että Mikasta tulee hiukan samanlainen kunhan kuvailee vielä vuosikymmenen verran lintuja.

    t.Tampere

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin monta tähteä? Kiva sitten jälkeenpäin katsella kuinka meidän keskiarvo ja jakauma etenee

      Poista
  8. Hieman samoilla linjoilla Timanttirakin kanssa...elokuvan katsottua en oikein osannut sanoa tai ajatella mitään. Enkä oikeastaan tiedä voinko nytkään sanoa. Videokuvaus oli hyvä, pidin elokuvassa kuvatuista yksityiskohdista, hienosta värinvaihdosta, jotka loivat tunnelmaa ja pitkien otosten rauhallisuudesta. Cookki oli kyllä loistava pähkähulluna ja näyttelijätyö oli leffassa muutenkin ihan ok. Nolte Noltea en löytänyt edes lopputeksteistä, mikä oli vähän pettymys kovan mainoksen vuoksi :D Päähenkilön vika hetki oli hienosti tehty.
    Jos tähtiä annetaan, niin antaisin tästä **

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Njää-ää. Annan sitteki *** tähteä. olihan se kuvaus ja näyttelijät kuiteski niin hyviä :D

      Poista
  9. Jaaha, täällä ollaan mun ajatuksia pengottu ja käytetty häikäilemättömästi hyväksi kommentteja jättäessä. Nimittäin mäkin kiinnitin huomiota ennen kaikkea kuvaukseen, joka oli kyllä kerrassaan hienoa. Jos jotain omaakin pitää lisätä, niin mulla tuli paikoin mieleen vähä Twin Peaks... älkää kysykö miksi, kerron sen teille. Jotkut pienet tanssahdukset ja hahmojen käyttäytyminen viittasi siihen suuntaan. Vähäisesti, mutta riittävästi.

    Tampereelle tiedoksi, että samaistuin jo nyt Cookiin kovasti. Mun mielestä sen roolisuoritus Bring em back alivessa oli silti koskettavampi.

    Jos kerta viisi tähteä on maksimi, annan koko rahan edestä, eli 2 1/2 tähteä.

    t. mikkeli

    VastaaPoista
  10. Elokuva oli mielestäni hyvä. Kylläkin hieman erilainen, kuin odotin kannen perusteella.
    Robert Blaken suoritus oli kova, kuten myös muiden näyttelijöiden.
    Kuvat olivat hienoja ja musiikki oli hyvää. Ihme, että on ohjaajan ainoa ohjaus.
    Mukava pieni tarina kaiken kaikkiaan.
    Tähtiä annan 3

    Hanna-Mari oli hieman pettynyt elokuvaan. Kannen perusteella odotti muuta.
    Hanna-Mari antaa 2 tähteä.

    VastaaPoista
  11. HP odotti jotain poliisiopisto/poliisialokkaat menoa. Silloin olisi tähtiä annettu kuin Walk of Famella.

    VastaaPoista
  12. Miettikää miten huono tämä leffa olis ollut ilman hienoa kuvausta :)

    VastaaPoista
  13. Saimme sitte vihdoinkin katsottua leffan, katsomisen aloittaminen tökki jo kovasti, koska tiesin kyseessä olevan draaman. Ei musta ole näköjään enää kauheasti draamoja katsomaan.
    Leffa ei ollut minun makuuni ollenkaan, liian vähän äksöniä (olihan siinä ne pari räjähdydstä ja ihmi..nuken yliajo). Ehkä enemmän tökki leffan hidas tempo, olisi pitänyt olla ihan kokonaan erilainen fiilis, että olis jaksanut keskittyä kunnolla kelloa vilkuilematta. Mulle leffean ehdottomasti paras kohta oli "You're standing in pig shit" ;)

    Tähdet
    Jukka: 1½
    Mirva: 1

    Seuraava leffa kiitos.

    VastaaPoista